Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΝ: "ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ?"


Άκαρπη απέβη και η 3η κατά σειρά συνάντηση των εκπροσώπων εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας με την ηγεσία του ΥΠΕΝ για το σήριαλ που παίζεται από την μεριά του υπουργείου σχετικά με την έκδοση των περιβόητων αδειών που εκκρεμούν από το 2016, ενώ έχει μεσολαβήσει και η δικαίωση της Ελληνικός Χρυσός στο διαιτητικό δικαστήριο.

Οι εργαζόμενοι παρά τον εμπαιγμό της κυβέρνησης περίμεναν να τηρηθούν τα υπαισχυθέντα από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης μετά και την έκβαση της διαιτησίας πριν από 3 μήνες. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται εφικτό μετά και την νέα συνάντηση που είχαν και την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων. 

Την τρίτη μας συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σταθάκη, μετά και από την θετική έκβαση της Διαιτησίας, πραγματοποιήσαμε χθες στην Αθήνα, με το αποτέλεσμα να παραμένει για άλλη μια φορά ανύπαρκτο.

Οι δεσμεύσεις του κ. Σταθάκη ότι μετά την ολοκλήρωση της Διαιτητικής διαδικασίας, η επένδυση θα ξεκλείδωνε και οι εκκρεμείς άδειες ρουτίνας θα εκδίδονταν ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη της περιοχής, είναι χιλιοειπωμένες και γνώστες σε όλους. 

Παρόλα αυτά, εδώ και τρείς μήνες, με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου να δικαιώνει τις θέσεις τις εταιρείας, ο διάλογος με το αρμόδιο Υπουργείο παραμένει άκαρπος και οι μεταλλωρύχοι στον αέρα.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ:
  • Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να αποδεχτεί το Υπουργείο την Διαιτητική Απόφαση;
  • Πόσες φορές θα πρέπει οι εργαζόμενοι από την Χαλκιδική να επισκεφτούν το Υπουργείο για να λάβουν μια απάντηση για το μέλλον της δουλειάς τους;
  • Και τελικά, αν αυτό που ζούμε δεν λέγεται κοροϊδία, τότε πως λέγεται;
Θα περάσουμε επιτέλους στο δια ταύτα κύριε Υπουργέ;
Οι πλάτες μας δεν προσφέρονται πλέον για πολιτικά παιχνίδια.
Απαιτούμε υπεύθυνες πράξεις τώρα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΦΕΣ:
Εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς απέναντι στο χρέος μας προς τους ανθρώπους που εκπροσωπούμε, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει με διαχρονικούς εργατικούς αγώνες.
Εσείς θα φανείτε ποτέ συνεπείς απέναντι στην εργατική τάξη που υποτίθεται πως υπηρετείτε;




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν μία κυβέρνηση δεν σέβεται τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστών, τότε μην περιμένετε να δείτε καλό και προκοπή στην χώρα.