Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΟΣ κ. ΖΟΥΜΠΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ... ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΩΣ!!!


 Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες, από την 30 Απριλίου 2018, που είχαμε δημοσίως καταθέσει πρόταση τεσσάρων αναπτυξιακών έργων για τον Δήμο Αριστοτέλη και η δημοτική αρχή του κ. Ζουμπά υιοθέτησε μία εξ αυτών, την περισσότερο «soft», . . . αστραπιαίως ! ! !

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Απριλίου 2018, είχαμε δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο την ανάρτηση με τίτλο «ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Τέσσερα αναπτυξιακά έργα τα οποία δικαιούται να διεκδικήσει ο Δήμος Αριστοτέλη». Στην εν λόγω ανάρτησή μας αναφέραμε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Συγκεκριμένα, προκειμένου να αρθεί αυτή η δυσμενής κατάσταση, η οποία λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Δήμου και να καταστεί ευχερής η πρόσβαση προς το Άγιον Όρος και τη γενέτειρα του Αριστοτέλη προτείνονται κατ’ ελάχιστον τα εξής:

1. Κατασκευή κάθετου οδικού άξονα σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με την Ουρανούπολη, την πύλη του Αγίου Όρους. 

Η χάραξη που προτείνεται, είναι αυτή που φαίνεται στο συνημμένο χάρτη, η οποία ξεκινά από τον κόμβο της Ρεντίνας, επί της Εγνατίας Οδού, διέρχεται έξω από το Μόδι και τον Στανό, τέμνει το υφιστάμενο δίκτυο στον κόμβο του Παλαιοχωρίου, ακολούθως διέρχεται έξω από την Μεγάλη Παναγία, ακολουθεί την παλαιά χάραξη Μεγάλης Παναγίας – Γοματίου, διέρχεται έξω από το Γομάτι, την Ιερισσό και τα Νέα Ρόδα και καταλήγει στην πύλη του Αγίου Όρους, την Ουρανούπολη.

2. Κατασκευή προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στον κόλπο της Ιερισσού, σε θέση που θα προσδιοριστεί με βάση τα βάθη της θάλασσας και κατά προτίμηση στην Ιερισσό. 

Οι επισκέπτες με κρουαζιερόπλοιο θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και την Αμφίπολη.

3. Κατασκευή υδατοδρομίου στην Ιερισσό, προς αεροπορική σύνδεση της πύλης του Αγίου Όρους και της γενέτειρας του Αριστοτέλη με τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας.

Σε συνδυασμό με τα ανωτέρω αναπτυξιακά έργα, άρσης της απομόνωσης του Δήμου Αριστοτέλη και βελτίωσης της πρόσβασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, προτείνεται επίσης η κατασκευή διεθνούς συνεδριακού κέντρου και κέντρου φιλοσοφίας στη γενέτειρα του Αριστοτέλη.

Τα ανωτέρω αναπτυξιακά έργα τα δικαιούται ο Δήμος Αριστοτέλη και θα πρέπει να τα διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις. Η υλοποίησή τους εντός της επόμενης πενταετίας θα αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης του Δήμου πέραν της μεταλλευτικής περιόδου.

Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει πλούσια κληρονομιά. Η αξιοποίησή της, επ’ ωφελεία όλων μας, είναι υποχρέωσή μας και κυρίως είναι υποχρέωση των πολιτικών.»

Δες τη σχετική ανάρτηση με τη δημόσια πρόταση που καταθέσαμε στις 30 Απριλίου 2018 εδώ . . .

Πριν από λίγες ημέρες, στις 16 Ιουλίου 2018, η δημοτική αρχή του δημαρχεύοντος κ. Ζουμπά, μας ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωσή της ότι προβαίνει στη δημιουργία “Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: ο Αριστοτέλης”, συνάπτοντας καταρχήν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αριστοτέλη.

Είναι παρήγορο το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, ωθούμενη προφανώς από προεκλογικό οίστρο και με αστραπιαία αντανακλαστικά, υιοθέτησε μία από τις 4 προτάσεις αναπτυξιακών έργων για τον Δήμο Αριστοτέλη που καταθέσαμε δημόσια πριν από 3 μήνες περίπου. Την περισσότερο «soft», αφού εύκολα με ένα σύμφωνο συνεργασίας, θέλει να κατοχυρώσει την πατρότητα της ιδέας. Δεν μας ενοχλεί . . . 

Αντιθέτως μας χαροποιεί η υιοθέτηση της δημόσιας πρότασής μας. Γι’ αυτό άλλωστε την κάναμε δημοσίως. Ας ελπίσουμε ότι εξίσου αστραπιαία θα είναι και η υλοποίηση του έργου από την δημοτική αρχή του κ. Ζουμπά, παρότι περάσανε 4 ολόκληρα χρόνια άπραγα ! ! ! 

Εάν ο δημαρχεύων κ. Ζουμπάς και η παράταξή του είχανε κατά νου την εν λόγω ιδέα και είχαν σκοπό και δυνατότητες να την υλοποιήσουν, γιατί περίμεναν 4 χρόνια ; Το θέμα της ίδρυσης και κατασκευής διεθνούς συνεδριακού κέντρου και κέντρου φιλοσοφίας στη γενέτειρα του Αριστοτέλη θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα και σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε κατ’ ελάχιστον να συνδυαστεί με το έτος Αριστοτέλη, το 2016. Απόλυτη απραξία εκ μέρους του δημαρχεύοντος κ. Ζουμπά και της παράταξής του ! ! !

Βλέπετε η ενεργητικότητα και η φαιά ουσία του δημαρχεύοντος κ. Ζουμπά και της παράταξής του εξαντλούνται στην αντιμεταλλευτική δράση ! ! ! Ο δημαρχεύων κ. Ζουμπάς και η παράταξή του καταναλώνουν τον χρόνο τους αποκλειστικά σε antigold πρωτοβουλίες και ενέργειες. 

Άφησαν να περάσουν 4 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να υλοποιήσουν ούτε ένα αναπτυξιακό έργο στον Δήμο Αριστοτέλη. Ο Δήμος Αριστοτέλη έχασε μία τετραετία, έμεινε πίσω, ενώ διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να βρεθεί μπροστά, πρωτοπόρος, πιλότος, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα είχε ενδιαφέρον, να μας έδινε η Δημοτική Αρχή και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου της . . . και τις πηγές χρηματοδότησης . . . και το επιχειρησιακό σχέδιο κ.λπ., προκειμένου να είναι περισσότερο πειστική και κυρίως να μας εξηγήσει γιατί περίμενε 4 ολόκληρα χρόνια για να προβεί σε αυτή την «soft» ενέργεια ; Γιατί περίμενε να αναρτήσουμε εμείς την πρότασή μας και μετά να ενεργοποιηθεί ; Τι περίμενε ο δημαρχεύων κ. Ζουμπάς και η παράταξή του ;

Επιπροσθέτως, μήπως θα μπορούσε να μας ενημερώσει η δημαρχεύων κ. Ζουμπάς και η παράταξή του, τι σκέφτεται να κάνει με τα άλλα 3 αναπτυξιακά έργα που προτείναμε δημοσίως για τον Δήμο Αριστοτέλη ; Μήπως τα αξιολόγησε και τα θεωρεί άστοχα ; Μήπως δεν μπορεί να τα υλοποιήσει ; Μήπως κάτι άλλο ;

Ας μας ενημερώσει ο δημαρχεύων κ. Ζουμπάς για το τι σκέφτεται να κάνει ως προς :

1. την κατασκευή κάθετου οδικού άξονα σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με την Ουρανούπολη, την πύλη του Αγίου Όρους,

2. Την κατασκευή προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στον κόλπο της Ιερισσού, σε θέση που θα προσδιοριστεί με βάση τα βάθη της θάλασσας και κατά προτίμηση στην Ιερισσό,

3. την κατασκευή υδατοδρομίου στην Ιερισσό, προς αεροπορική σύνδεση της πύλης του Αγίου Όρους και της γενέτειρας του Αριστοτέλη με τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας.

Οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι δημοτικές, είναι προ των πυλών . . . Όλοι μας θα πρέπει να θυμηθούμε, τι υποσχέθηκε ο κ. Μίχος, ο κ. Ζουμπάς και η παράταξή τους και τι πράξανε ! ! !

Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι πεδίον δόξης λαμπρόν ! ! ! Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη χαμένη πενταετία ! ! !

Η μόνη προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι να είμαστε μονοιασμένοι ! ! !

Συμφιλίωση, επ’ ωφελεία όλων ! ! !

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Γ. Καρίνας