Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ


Οι φωτογραφίες από την παιδική χαρά του Παλαιοχωρίου, αν μη τι άλλο προκαλούν προβληματισμό, αν όχι αποστροφή,  σ' έναν απλό θεατή. Πόσο μάλλον σε γονείς και παιδιά.

Κάθε σημείο της είναι και μια μικρή ή μεγάλη παγίδα κινδύνου για όλα τα παιδιά που σε μέρες θερινών διακοπών λατρεύουν να χαίρονται και να απολαμβάνουν τα παιχνίδια τους σε ανοικτούς δημοτικούς χώρους, που επικρατούν όμως η καθαριότητα και η ασφάλεια.

Πώς να παίξουν όμως τα παιδιά σε μια παιδική χαρά, που η δημοτική αρχή (άγνωστο γιατί) την έχει αφήσει να θυμίζει ζούγκλα από τα άκοπα χόρτα, ενώ όλα τα σημεία της (κούνιες, τραμπάλα, κιόσκι, τσουλήθρα) βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, κάνοντας έναν υπεύθυνο γονιό να μην σκέφτεται καν να επιτρέψει στο παιδί του να την επισκεφτεί.

Αλήθεια, οι δημοτικοί άρχοντες μας που πάντοτε προτάσσουν την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία τους θα επέτρεπαν στα παιδιά, στα εγγόνια ή στα ανίψια τους να παίξουν σε μια τόσο επικίνδυνη παιδική χαρά;

Είναι σίγουρο πως όχι. Τότε γιατί αφήνουν τα παιδιά συνδημοτών τους να φλερτάρουν με τον κίνδυνο και άλλες καταστάσεις που με μια σχετική διαχείριση συντήρησης και καθαριότητας από μέρους της δημοτικής αρχής δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να συζητάμε τέτοια αρνητικά ζητήματα; Οι εικόνες αυτές μαρτυρούν ξεκάθαρη εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Ευχόμαστε πολύ γρήγορα να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τις εικόνες που ακολουθούν στην ανάρτηση μας.






6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά? Θα σιάξ....

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιερισσό, στα Ρόδα ή στην Ουρανούπολη τέτοια εικόνα δεν βλέπεις. Η διοικηση δοκιμάζει τα μεταλλευτικά χωριά. Άδικο. Πολύ άδικο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο περιφερειακός απομάκρυνε την Αρναία και τους δημοτικούς άρχοντες από το Παλαιοχώρι. Πιο κοντά ήρθε η Θεσσαλονίκη...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά κάντε κάτι με τις παιδικές χαρές! Δεν υπάρχει χώρος για να παίξουν τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Από την ανύπαρκτη και θολωμένη δημοτική αρχή δεν περιμένω ΤΙΠΟΤΑ! Το έχουν αποδείξει άπειρες φορές. Μόνοι μας μόνο μπορούμε να κάνουμε αρκετά και όταν λέω μόνοι εξαιρώ και την δική μας δημοτική αρχή γιατί αυτοί αλλού έχουν το μυαλό τους.....

Ανώνυμος είπε...

Και στα κάτω χωριά ίδια εικόνα παιδιά. Οι άνθρωποι έπιασαν από μία καρέκλα και παριστάνουν τους ηγέτες. Και το πιο τραγικό; Έχουν άγνοια και αναισθησία, νομίζουν ότι επιτελούν θεάρεστο έργο. Τους φτύνει όλος ο κόσμος και αυτοί "πέρα βρέχει".
Να έχουμε το νου μας παιδιά, η φοβερή αντιδημαρχάρα κατεβαίνει για δήμαρχος, για να αποτελειώσει τη συμφορά. Αυτή τη φορά ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε.