Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

REUTERS: ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΙΠΠΟΚΑΜΠΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ) #SKOURIES


Το Στρατώνι τώρα δικαιώνεται;;;. 

Δεν το ξέρουμε. Πάντως ενα αφιέρωμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου "Reuters" έστρεψε χιλιάδες βλέμματα εντός και εκτός Ελλάδας σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Χαλκιδικής με αφορμή την ύπαρξη της σπάνιας αποικίας ιππόκαμπου στον βυθό της παραλίας του οικισμού, βιομετρικού δείκτη της καθαριότητας των υδάτων της.

Παρά τον βρώμικο όσο και ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια το Στρατώνι από τους πιο άκυρους υπερασπιστές περιβάλλοντος όλων των εποχών στην ιστορία του οικολογικού κινήματος (κατά κόσμον antigold), οι αλήθειες και οι ομορφιές που διαθέτει σε κοινή θέα δεν κρύβονται και ούτε αλλοιώνονται. 

Ακολουθεί το άρθρο που αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr και ακολούθως το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

"Η παρουσία των ιππόκαμπων στις ελληνικές θάλασσες γίνεται ολοένα και πιο σπάνια, ενώ η ρύπανση των υδάτων αναμφισβήτητα θεωρείται ένας από τους λόγους που τα θαλάσσια αυτά πλάσματα δεν επιβιώνουν πια.

Στο Στρατώνι όμως της Χαλκιδικής τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού συχνά οι δύτες αντικρίζουν στο βυθό της θάλασσας ιππόκαμπους.

Ερευνητές μάλιστα έχουν στο παρελθόν σημειώσει πως το σπάνιο θέαμα είναι κάτι που συναντάται συχνά στη Χαλκιδική και ειδικότερα στο Στρατώνι, αφού εκεί επιβιώνουν ακόμα αρκετοί.

Πρόσφατα το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε μια μοναδική φωτογραφία που φαίνεται πως απαθανάτισε δύτης που βρισκόταν εντός των υδάτων.

Ένας μικρός ιππόκαμπος στέκεται στο δάχτυλο του, ενώ εκείνος βρίσκεται στο βυθό. Η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προκαλεί τις εντυπώσεις."






2 σχόλια:

Unknown είπε...

Τα νερά στο Στρατωνι είναι ποιο καθαρα κια πο της Ιερισσου. Λολ<

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγες μέρες να είστε έτοιμοι να ακούσετε το bullying που έφαγε ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ από τους antigold.
Και όχι μόνο ο δημοσιογράφος. Μπορεί και όλο το reuters.