Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ #SKOURIES


Βλέποντας το αφιέρωμα του Reuters για την αποικία του ιππόκαμπου στον βυθό της παραλίας του Στρατωνίου μας ήρθε στο νου η τεράστια αδικία που υπέστη πέρσι ο οικισμός με την αρπαγή της γαλάζιας σημαίας του.

Όπου ενώ αρχικά δόθηκε η γαλάζια σημαία μετά από 10 μέρες πάρθηκε πίσω με την τοπική κοινότητα του Στρατωνίου να κάνει λόγο από την πρώτη στιγμή για πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονταν πίσω απ' αυτή την υπόθεση.

Δεν γίνεται από την μια το ΕΛΚΕΘΕ να συμμετέχει με επιστημονικό επιτελείο του στις δράσεις ανάδειξης της αποικίας του ιππόκαμπου από την καταδυτική ομάδα του Βασίλη Μεντόγιαννη, ταυτόχρονα να αναγνωρίζουν οι πάντες πως η αποικία αυτή συνιστά βιολογικό δείκτη καθαρότητας των υδάτων και την άλλη στιγμή μια άλλη ομάδα του ΕΛΚΕΘΕ να βγάζει ακατάλληλα αυτά τα νερά προς κολύμβηση! Ένα από τα δύο δεν ισχύει. Και τα δυο μαζί δεν μπορούν να ισχύουν.

Το ότι σ' αυτή την υπόθεση συμμετείχε το "παρατηρητήριο..." καθιστά ακόμη πιο άκυρη αυτή την απόφαση. Γι' αυτό τόσο η νυν δημοτική αρχή αλλά και η επόμενη θα πρέπει να δεσμευτούν προς τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Στρατωνίου πως θα κάνουν ότι απαιτείται για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να επιστρέψει η σημαία στον ιστό της.  

Και όχι μόνο αυτή η σημαία γι' αυτή την παραλία. Ο δήμος έχει περίπου 100 παραλίες, εκ των οποίων οι μισές και παραπάνω με την κατάλληλη υποδομή και δουλειά μπορούν κάλλιστα να αποκτήσουν γαλάζια σημαία. Να παίζει δηλαδή ο δήμος Αριστοτέλη χωρίς αντίπαλο σ΄όλη την Ελλάδα. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτή την υπόθεση θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες κι αιτίες πάρθηκε πίσω κάτι που είχε δωθεί επί σειρά ετών χωρίς να έχει άλλάξει κάτι στην παραλία προς το χειρότερο. Μόνο προς το καλύτερο.
Να σημειωθεί ότι στο Στρατώνι ήταν η πρώτη παραλία που διέθετε μονοπάτι πρόσβασης στη θάλασσα σε ΑΜΕΑ. Η δημοτική αρχή πανηγυρίζει που τώρα αυτό έγινε πραγματικότητα σε Ιερισσό, Ρόδα, Αμμουλιανη, Ουρανούπολη.