Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ" ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΑ... #SKOURIES???


Το τέλος του μνημονιακού προγράμματος έκανε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί πολύ αισιόδοξος κατά το χθεσινό διάγγελμα του από την Ιθάκη.

Αυτή η αισιοδοξία του συμπυκνώνεται, κατά την γνώμη μας, στην φράση που μεταξύ άλλων χρησιμοποίησε λέγοντας: "Κανονική ευρωπαϊκή χώρα πλέον η Ελλάδα".

Θα θέλαμε πολύ να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα και από χθες κιόλας να νιώθουμε πολίτες μιας ευρωπαϊκής χώρας. Είναι όμως αδύνατο με το κράτος ως έχει...

Πως... έχει αυτό το κράτος; Να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό το πλέον αδιανόητο... Δυο ολόκληρα χρόνια έκανε το ΥΠΕΝ να εφαρμόσει απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με άδεια που αφορά την μεταλλευτική επένδυση στις Σκουριές!!! Αλήθεια, υπάρχει ανάλογο ευρωπαϊκό προηγούμενο; Ούτε αφρικανικό...

Τα ίδια αφορούν και τις υπολειπόμενες άδειες ρουτίνας. Επί δυο χρόνια το ΥΠΕΝ αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος με την επενδύτρια εταιρεία.

Επιπλέον, 4 ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την έκδοση της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου και στο ΥΠΕΝ κάθε φορά που κάποιος υπενθυμίζει στην ηγεσία του ότι έχει ρητή υποχρέωση πλέον να συμβάλλει στην εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου για την δημιουργία μεταλλουργίας χαλκού χρυσού στην Ελλάδα, εκείνη περιέργως επιλέγει να παίζει την τυφλόμυγα από το να προβεί άμεσα στις εγκρίσεις αδειών που οφείλει.

Με όλα τα παραπάνω να έχουν συμβεί και να συνεχίζουν να συμβαίνουν είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να πιστέψουμε την πρωθυπουργική ρήση, περί επιστροφής στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Ιδίως, όταν οι άδειες, αυτής της επένδυσης, έχουν μετατραπεί σε πολιτικό - κομματικό λάφυρο, ενόψει και της προεκλογικής περιόδου.

Εννοείται, πως ευχόμαστε να έχουμε κάνει λάθος και στην πορεία να διαψευσθούμε.

Αν και η εξέλιξη των πραγμάτων μέχρι σήμερα δυστυχώς μας έχει επαληθεύσει σ' όλα όσα έχουμε εκτιμήσει κατά το πρόσφατο και απώτατο παρελθόν.

Από την... μεταμνημονιακή Ιθάκη. Μακάρι να είναι αλήθεια...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν σπάγαμε, καίγαμε, εκφοβίζαμε και κλείναμε δρόμους όπως οι αντιγκολντ οι άδειες θα είχαν δωθεί. Μόνο έτσι παίρνουν χαμπάρι οι κυβερνώντες.
Αποδείχθηκε ότι η εταιρεία μόνη της δεν ήταν σε θέση να πάρει τις άδειες.
Την παραμυθιάζουν συνέχεια...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . φιλε και συναγωνιστή ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ( ΕΚΤΟς ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥς ΣΤΟ ΖΩΙΚΌ ΚΕΦΆΛΑΙΟ ) ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ . . . ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ !!!!!! ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΜΕ , Σ ΕΜΑΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ . Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΥΦΗΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙ ΝΑ . . . ΧΟΡΤΑΣΕΙ !!!!!