Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ: ΠΗΡΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 15/10


Η λαϊκή συνέλευση της Στρατονίκης που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία του οικισμού έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα των ρηγματώσεων και των μετακινήσεων του εδάφους, οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα από όσους παρευρέθηκαν.

Η τοποθέτηση αξιόπιστων οργάνων μετακινήσεων του εδάφους μέχρι την 15η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, τα οποία θα παρακολουθούνται από αξιόπιστο φορέα είναι μια από αυτές τις σημαντικές αποφάσεις.


Την υλοποίηση αυτής της απόφασης θα αναλάβει μια επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από αξιωματούχους του δήμου Αριστοτέλη, όπως επίσης τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Στρατονίκης.

Αν όμως όλα δεν εξελιχθούν βάση αυτής της απόφασης για ποικίλους λόγους, τότε θα εφαρμοστεί το "plan b" που εκπόνησε η συνέλευση και προϋποθέτει την παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ για να σταματήσουν οι μεταλλευτικές εργασίες κάτω από το δομημένου τμήμα του οικισμού μέχρι να τοποθετηθούν οι μετρητές.

Ακολουθούν αναλυτικά οι αποφάσεις της συνέλευσης, η οποία εν πολλοίς κινήθηκε επάνω στις προτάσεις του ΥΠΕΚΑ, όπως αυτές διατυπώθηκαν και εστάλησαν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στις 17/5/2017.