Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ"


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε δελτίου τύπου αναφορικά με το εξώδικο αίτημα της Ελληνικός Χρυσός που ζητείται αποζημίωση 800.000.000 ευρώ εξαιτίας αντισυμβατικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης ως προς το ζήτημα των αδειοδοτήσεων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος δεν αναφέρει κάτι καινούριο πέρα από τα γνωστά παρελκυστικά επιχειρήματα, κατά την άποψη μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου. 

"Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» σχετικά με την κατάθεση αιτήματος αποζημίωσης ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης του Μεταλλείου των Σκουριών, επισημαίνουμε την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση. 

Ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων.  

Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.

από το Γραφείο Τύπου"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για τα παλικάρια της ΑΥΓΗΣ τώρα είναι εκβιασμός. Ενώ όταν άφησε η κυβέρνηση 420 εργαζόμενους των ΣΚΟΥΡΙΩΝ στο δρόμο, "πανηγύριζε".
Τέλος στις πουστ@ές.
Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ, από τα οποία ζημιώθηκε όχι μόνο η εταιρεία, αλλά και η τοπική κοινωνία και τοπική οικονομία!!!

Ανώνυμος είπε...

H Ελντοραντο να καταθέσει αγωγές αποζημίωσης σε βάρος Τσίπρα, Καμμένου, Σταθάκη, Φάμελου, Σκουρλέτη, Λαφαζάνη, Ιγγλέζη, Παπαγεωργίου και να πάρει αόλα τα διαφυγόντα και τις ζημιές τους από τις προσωπικές περιουσίες τους και όχι από τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη.
Αυτό είναι δίκαιο και θα έχει όλη την κοινωνία μαζί της.

Ανώνυμος είπε...

Να πάρει λεφτά από αυτούς επειδή δεν δεχοδέχο την μίζα;;;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο 6:03μμ.
Τα παιδιά του oru;odojoy ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως εκπαιδευμένα σε τέτοιες ανορθόδοξες "συμπεριφορές"
Μην ξεχνάς ότι αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που έφυγε άρον άρον η TVX το 2002.
Ο τότε υπουργός βιομηχανίας ζήτησε 20% πριμ επί του συνολικού τζίρου και οι Καναδοί το χαιρέτησαν τρέχοντας.
Τώρα όμως την πάτησαν οι δικοί σου. Οι Καναδοί θα τους αφήσουν με τις σκελέες.