Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ: ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ - MHNYMA ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ENANTION ΤΗΣ ELDORADO GOLD


Η ακροαριστερή συλλογικότητα "Ρουβικώνας" με προκήρυξη της στην σελίδα της στο f/b ανέλαβε την ευθύνη για τη  επίθεση που σημειώθηκε στις 6 το πρωί στην πρεσβεία του Καναδά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 10 άτομα έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην προκήρυξη ανάληψη ευθύνης της επίθεσης είναι το γεγονός πως η αναρχική συλλογικότητα υιοθετεί πλήρως την ανυπόστατη επιχειρηματολογία του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων".

Χαρακτηριστική είναι η επίκληση από μέρους του "Ρουβίκωνα" του επιχειρήματος ότι θα εκλύονται 3.000 τόνοι σκόνης ανά ώρα από το ανοικτό όρυγμα των Σκουριών και ότι επιπλέον δήθεν τοξικά στοιχεία θα εμπεριέχονται στην σκόνη των Σκουριών, τα οποία όμως στην πραγματικότητα δεν υφίστανται καθώς τέτοια στοιχεία έχουν καμία σχέση με την σύσταση του υπεδάφους.

Εντάξει, ας πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις πιάστηκαν αφελείς και κατάπιαν αμάσητη την antigold επιχειρηματολογία. Ο "Ρουβίκωνας" όμως υποτίθεται ότι τα ψάχνει ενδελεχώς αυτά τα ζητήματα...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να είναι ή αγράμματοι ή πολύ αφελείς οι Ρουβίκωνες που η ιδεολογική βάση της επίθεσης τους στηρίχθηκε στις μπούρδες ενός Εκοφίτη!

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιερισσό κλαίνε στην κυριολεξία που έχουν και την στήριξη του Ρουβίκωνα.
Μαύρο το δάκρυ τους.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι το περίεργο βρε πολίτες; Στην ίδια γούρνα πλένοντε antigold και ρουβίκωνας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ρουβίκωνας και η κάθε αριστερίζουσα συλλογικότητα λειτουργεί με νοοτροπία του προηγούμενου αιώνα. Βλέπουμε έτσι νέους ανθρώπους στο σώμα να έχουν μυαλό πιο παλιό και απο του προ-προ-προ-προπάππου μου. Στον προηγούμενο αιώνα λοιπόν δεν υπήρχαν "βέλτιστες τεχνολογίες", δεν υπήρχε "περιβαλλοντική νομοθεσία" κτλπ κτλπ. Οπότε δεν έχουμε καμιά μα καμιά ελπίδα σαν χώρα, και σε 100 χρόνια απο τώρα τα ίδια θα λένε.

Cheers,
KG