Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Eldorado Gold στην Ελλάδα κ. Χρήστος Μπαλάσκας πέρα από τα πολλαπλά μηνύματα που εστειλε προς πάσα κατεύθυνση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εκκρεμουσών αδειών που μπλοκάρουν επί πολλούς μήνες το επενδυτικό έργο, έδωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ένα πλούσιο οπτικοποιημένο υλικό αναφορικά με το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο της εταιρείας στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής,

Ως γνωστόν, το επενδυτικό έργο στον πυρήνα του βασίζεται στην αρχή της παράλληλης αποκατάστασης, με την χρήση των βέλτιστων τεχνολογικών πρακτικών, που σαν στόχο έχουν τόσο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εξορυκτικής δραστηριότητας όσο και την διαρκή περιβαλλοντική φροντίδα του οικοσυστήματος εντός ή πέριξ του οποίου εξελίσσεται το μεταλλευτικό έργο.

Τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία αποδεικνύουν, πως κερδίθηκε στην πράξη αυτό το "στοίχημα", με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της λίμνης τελμάτων στην Ολυμπιάδα, αλλά και σε παραπλήσιους χώρους παλιάς απόθεσης πυριτών (Φίρε), πριν τεθεί σε λειτουργεία το μεταλλείο της, το οποίο κοσμεί ένα φυτώριο που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και πλουσιότερα της Ευρώπης σε άνθη και φυτά.   

Η διαρκής περιβαλλοντική μέριμνα γέννησε παρόμοιες εικόνες σε Στρατώνι και Σκουριές, που συντηρούνται χάρη στο πλέον υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης με 400 σημεία περιβαλλοντικού ελέγχου.

Επιπλέον, ο κ. Μπαλάσκας έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν την τεχνολογία της ξηρής απόθεσης που θα εφαρμοστεί στον Κοκκινόλακα και τις Σκουριές και θα μειώσει αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εξορυκτικής δραστηριότητας.

Αυτά τα στοιχεία, αλλά και πολλά άλλα που αφορούν τις καθημερινές πρακτικές της εταιρείας στον τομέα της ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα τα παρουσιάσουμε σε προσεχείς αναρτήσεις μας.

Μια πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε με όσα αφορούν τις περιβαλλοντικές δράσεις που προηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που η Eldorado Gold δραστηριοποιείται στην χώρα μας.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΆΝΗΣΗ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΛΕΥΤΑΙΑ 5ΟΕΤΙΑ.
ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ....