Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΤΑΙΕΙ?


Εκεί που πόλλοι πίστευσαν ότι από αυτή την δίκη δεν θα έβγαινε ένοχος, τελικά υπάρχει, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση και είναι η αστυνομία...

Μάλιστα, δίνεται και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσα από την εισαγγελική πρόταση, αυτό που θέλει την αστυνομία να έχει τους τρόπους και την ετοιμότητα να προλαμβάνει το οποιοδήποτε έγκλημα ή βαρύτατο ποινικό αδίκημα.

Θεωρητικά, η προτροπή του εισαγγελέα είναι στην σωστή κατεύθυνση. Το θέμα είναι αν μπορεί να εφαρμοστεί με τα δεδομένα που επικρατούν στην παρούσα φάση, τόσο στην χώρα, όσο και πολύ περισσότερο στην περιοχή μας.

Για παράδειγμα, ας σκεφτεί κάποιος ότι η χιλιομετρική αποσταση ανάμεσα σε Ουρανούπολη και Αρναία είναι περίπου 60 χιλιόμετρα. Για όλα αυτά που, εμμέσως πλην σαφώς, προτρέπει να γίνουν ο κ. εισαγγελέας φτάνει ένας αστυνομικός σταθμός, αυτός δηλαδή της Αρναίας, με κλειστό επί 5 και πλέον χρόνια το Α.Τ. της Ιερισσού;

Σ' αυτή την τεράστια περιοχή, δεν είναι μόνο τα μεταλλεία, που πρέπει να προστατεύονται από κάποιους που "ο κοινός τους δόλος ήταν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιχείρηση", όπως τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του, είναι κυρίως η ασφάλεια 1.000.000 ελλήνων και ξένων πολιτών που διέρχονται κάθε χρόνο την περιοχή για να πάνε στο Αγιο Όρος, αλλά και πολλών άλλων χιλιάδων ακόμη  που επισκεπτονται την περιοχή της Ανατολικής Χαλκιδικής για να κάνουν τις διακοπές τους, όλες πλέον τις εποχές του χρόνου.

Μήπως, η πρόταση του κ. εισαγγελέα πρέπει, αντί να προβληματίζει εμάς, να προβληματίσει την ίδια την κυβέρνηση, ως προς τον πυρήνα της, που αφορά γενικά την επιτυχή αποτελεσματικότητα της αστυνομίας απέναντι στο οργανωμένο ή το μεμονωμένο έγκλημα, με ένα επιπλέον παράδειγμα που δίνει η υπόθεση εμπρησμού του μεταλλείου των Σκουριών;



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτη υπάρχει και άλλη ανάγνωση.
Ο εισαγγελέας ή βρίσκεται εκτός κοινωνικής πραγματικότητας Χαλκιδικής ή εφαρμόζει απλά το δόγμα Παπακώστα που θέλει τους αστυνομικούς εκτός από την αστική ευθύνη να αναλαμβάνουν ταυτόχρονα ποινική και πολιτική.
Τρελά πράγματα που γράφουν ιστορία και κακοδικία.

Ανώνυμος είπε...

Αφού η εταιρεία γύρισε και το άλλο μάγουλο στους διώκτες της να φροντίσει να κρατήσει ίδια στάση και τους εργαζόμενους της και να μην τους απειλεί με κλείσιμο των μεταλλείων.
Ας βρεί τον τρόπο να στριμώξει την κυβέρνηση και τους ζαίους που την κυνηγούν.
όχι όμως του εργαζόμενους.