Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ

Η φωτογραφία είναι από την ρημαγμένη από τους κουκουλοφόρους
πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ κα ανήκει στην makthes

Γυαλιά καρφιά έκαναν την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ το Σάββατο της 17ης Νοεμβρίου οι γνωστοί - άγνωστοι που συμμετείχαν δυστυχώς στα καθιερωμένα επεισόδια "τιμής" της επετείου.

Όπως μάλιστα διαβάζουμε στην makthes.gr   ο κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής ο κ. Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης εκτιμάει πως οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν εντός του κτιρίου ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, ενώ του έκανε εντύπωση πως οι δράστες των καταστροφών βανδάλισαν ακόμη και την τουαλέτα των φοιτητών με ειδικές ανάγκες. Γεγονός που φέρνει την σχολή σε μια τεράστια ανατροπή της εκπαιδευτικής και ακαδημαικής καθημερινότητας της.

Και το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει το εξής σοκαριστικό: "Ερωτηθείς γιατί δεν εισήλθε η αστυνομία εντός της πανεπιστημιούπολης και εάν δόθηκε τέτοια εντολή από τις πρυτανικές αρχές, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής σχολής ξεκαθαρίζει ότι "όταν γίνονται κακουργήματα, και η ρίψη μολότοφ κατά ανθρώπων είναι κακούργημα, ο νόμος δεν εμποδίζει την είσοδο της αστυνομίας" και επισημαίνει ότι "όλες οι πρυτανικές αρχές ήταν μέσα στο πανεπιστήμιο μέχρι αργά το βράδυ. Πήγαμε μαζί (σ.σ. με τον πρύτανη) και κάναμε την αυτοψία νύχτα, όταν ειδοποιηθήκαμε ότι μπορούσαμε να πάμε, ότι δεν θα κινδυνεύαμε πηγαίνοντας" (!!!???)

Κατά την άποψη του κου Κατσιφαράκη "Δεν υπήρξε ολιγωρία των πρυτανικών αρχών", ωστόσο καταγγέλλει ότι "υπήρξε ολιγωρία σε κάποιο επίπεδο που δεν το ξέρω ποιο είναι" και εκφράζει την απορία του για ποιον λόγο η αστυνομία δεν εισέρχεται, διαχρονικά, στο πανεπιστήμιο προκειμένου να σταματήσει τους βανδαλισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, αυτή η κατάσταση "όσο περνάει ο καιρός, τόσο κακοφορμίζει"

Για να μην κακοφορμίζει συνεχώς αυτή η τρελή κατάσταση που αφορά τον εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών απέναντι στην χούντα και καταλήγει σχεδόν πάντα όλα αυτά τα σπασμένα να τα πληρώνει ο μη έχων πλέον άλλη φοροδοτική ικανότητα έλληνας πολίτης δεν θα έπρεπε οι πανεπιστημιακοί σε συνεργασία με τους φοιτητικούς συλλόγους να βρουν μια άπαξ και διαπαντός λύση χωρίς να εγείρεται διαρκώς το ζήτημα της παραβίασης του ασύλου;

Για παράδειγμα, αντι το πανεπιστήμιο να κλείνει και να μετατρέπεται σε ορμητήριο αυτών των ακραίων όσο και παραβατικών ατόμων, δεν θα έπρεπε μια τέτοια μέρα να είναι ανοικτό με επετειακές εκδηλώσεις και συζητήσεις, όπου θα συμμετείχαν και φοιτητικά στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου;

Μια εικόνα με ανοιχτές αίθουσες και ανοιχτά φώτα για συζήτηση μεταξύ φοιτητών και πανεπιστημιακών δεν θα ήταν αυτό που άρμοζε στην περίσταση, έτσι ώστε να μην φτάσουμε στο καθειρωμένο πηλίκο της καταμέτρησης βανδαλισμών; 

Το ερώτημα που διατυπώνουμε έχει υπόβαθρο, καθώς στο παρελθόν θυμόμαστε το "ανοικτό πανεπιστήμιο" να αποτελεί το αντίδοτο στην παραβατική δράση όλων αυτών που εκστασιάζονται να καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες;

Γιατί λοιπόν δεν καθιερώνεται ένας τέτοιος τύπου εορτασμός στην μνήμη όσων συνέβαλαν στην εδραίωη της δημοκρατίας και της ελέυθερης διακίνησης ιδέων;

Η "φέρουσα θεραπεία" της αυτοψίας και της καταμέτρησης των ζημιών, ως πότε θα αποτελεί την πλέον συμφέρουσα λύση έτσι ώστε να διαιωνίζουμε το κακό παραπέμποντας την λύση του στους επόμενους; Δηλαδή ποτέ....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η ρίψη μολότοφ κατά ανθρώπων είναι κακούργημα" υποστηρίζει ο κ. Κατσιφαράκης για να δικαιολογήσει την παρέμβαση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου.
Ο κ. Κατσιφαράκης δεν ήταν πρόεδρος του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠΘ που έβγαλε την αρνητική γνωμοδότηση που χρειαζόταν το antigold για να προσφύγει στο ΣτΕ;
Αναρωτήθηκε ποτέ αν με αυτή την πρόχειρη επιστημονικά απόφαση και περισσότερο κομματική στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε το ιδεολογικό πρόσχημα στους ακτιβιστές για να καίνε εκείνα τα χρόνια σε κάθε ανεβασιά τους στις Σκουριές;
Βγήκε ποτέ ο ίδιος και οι υπόλοιποι καθηγητές της επιτροπής (Μπένος, Ζάγκας κλπ) να καταδικάσουν τις βαρβαρότητες που έγιναν και να ζητήσουν από τους νεολαίους που χειραγωγούσαν να μην συμπεριφέρονται έτσι; Εγώ δεν θυμάμαι. Αν έγιναν τέτοιες δηλώσεις θέλω να με διορθώσετε.
Εγώ θυμάμαι τον Μπένο και όλους συριζαίους να χαρακτηρίζουν εμάς τους επιστήμονες της Ελληνικός Χρυσός "πληρωμένους" και "εγκληματίες" και τους εργαζόμενους "μελλοθάνατους".
Πως τα φέρνει η ζώή όμως;

Ανώνυμος είπε...

Αν αγαπούσε στην πράκη ο κ.Κοσμήτορας το δημόσιο πανεπιστήμιο και κάποιοι άλλοι σαν αυτόν θα άφηνε ανοικτές τις πόρτες του πανεπιστημίου για τους φοιτητές και την υπόλοιπη κοινότητα και όχι στα κακοποιά στοιχεία.
Όλοι αυτοί που έκαψαν την εγνατία και έσπασαν το πανεπιστήμιο είναι αλληλέγγυοι των αντιγκολντ.

Δεν μπορούσαν να διοργανώσουν ακόμη και συζητήση για τος Σκουριές με αντάλλαγμα να μην σπάσουν το πανεπιστήμιο; Μπορούσαν..

Δεν είναι έξυπνοι ;Δεν τους κόβει; Πανέξυπνοι είναι. Αγαπάνε όμως τα λόγια και την φιγούρα περισσότερο από την εκπαίδευση.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @19 Νοεμβρίου 2018 - 6:04 μ.μ.

Δήλωση που να έχει καταγραφεί δεν βρήκαμε. Ξέρουμε όμως φερ ειπείν ότι ο κ. Κατσιφαράκης σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με συναδέλφους του έχει καταδικάσει τις πράξεις τυφλής βίας που σημειώθηκαν στις Σκουριές.

Το γιατί αυτές οι θέσεις δεν εχουν ακουστεί σε ΜΜΕ όσες φορές του δόθηκε η δυνατότητα να πεί την γνώμη του για την επένδυση είναι κάτι που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε αντ΄αυτού.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου γλιτώνετε λοιπόν την διόρθωση. Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας!