Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ



Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια ρομποτικής (workshops) και S.T.E.A.M. (το πολύπτυχο Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics) σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά και νέους του Δήμου Αριστοτέλη, από την επιστημονική ομάδα της eduACT με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, δίνοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση υψηλού επιπέδου και σε μία ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία που εξασκεί τον νου και προάγει την αναλυτική σκέψη.

Στόχος του προγράμματος είναι η έμπνευση των μαθητών καθώς και η ενδυνάμωση της διάθεσής τους να ανακαλύψουν την δύναμη της γνώσης και να καλλιεργήσουν τις ατομικές τους δεξιότητες και τα ταλέντα που θα τους καταστήσουν πολίτες του κόσμου.

Μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους που καλλιεργούν τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά και οι νέοι του Δήμου Αριστοτέλη θα αγαπήσουν την επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες, ενώ θα αναπτύξουν ποικίλες κοινωνικές δεξιότητες που σχετίζονται με την δημιουργική επίλυση προβλημάτων, την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία ξεχωριστή πρωτοβουλία της Ελληνικός Χρυσός με γνώμονα την ευημερία και ανάπτυξη της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής.


Δηλώστε συμμετοχή:


Πηγή ανάρτησης: eduact.org

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική συνέργεια. Για να έχει όμως ουσία χρειάζεται η εταιρεία να κάνει από την πλευρά της έναν προγραμματισμό. Πόσους δηλαδή μηχανικούς μεταλλειολόγους θα χρειαστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Αντίστοιχα πόσους γεωλόγους, πόσους περιβαλλοντολόγους, πόσους χημικούς, πόσους μεταλλωρύχους κλπ.
Μόνο έτσι θα υπάρχει πλήρης απορρόφηση από την τοπική κοινωνία.Αυτό είναι και το ζητούμενο, άλλωστε!