Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Η ΜΕΤΑΛΛΟΜΑΝΑ ΓΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ

Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρα Στρατωνίου Χαλκιδικής:
Κάθε χρόνο γίνεται το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων

Μεγάλη γιορτή η σημερινή, καθώς εορτάζεται η Αγία των Μεταλλείων και του Πυροβολικού. Η Οσία Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα...

Η αλήθεια είναι μια και αναπόδραστη από το γεγονός του αν κάποιος συμμετέχει ενεργά ή απέχει πλήρως από τις λατρευτικές διαδικασίες της Ορθοδόξου πίστεως. Η Αγία Βαρβάρα είναι κυρίαρχο κομμάτι της καθημερινότητας της πολυπληθούς μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής.

Είναι το καταφύγιο όσων προσεύχονται στην χάρη και την αρωγή της για να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στο σπίτι και την οικογένεια τους, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας τους στο μεταλλείο. Και δεν είναι μόνο αυτό...

Άλλες τόσες είναι προσευχές και οι παρακλήσεις που έχει δεχθεί η Αγία Βαρβάρα, έτσι ώστε να συμβάλλει θαυματουργικά απέναντι στον ανελέητο διωγμό που υφίσταται από κάθε λογής μαθητευόμενους μάγους και σωτήρες η μεταλλευτική δραστηριότητα τα τελευταία 20 χρόνια.

Το ότι τα "Μεταλλεία Κασσάνδρας" παραμένουν ακόμη ανοικτά και παραγωγικά παρά τα όσα εμπόδια έχουν υψωθεί για να διακόψουν οριστικά την λειτουργία τους, δεν είναι καθόλου μικρός ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν πως πρόκειται για ακόμη ένα Θαύμα της Προστάτιδας Αγίας Βαρβάρας. 

Χρόνια Πολλά σε όλα τα Μαδεμοχώρια, τις Μαδεμοχωρίτισσες και τους Μαδεμοχωρίτες και είθε η χάρη της Αγίας των Μεταλλείων μας να παραμείνει εσαεί ασπίδα και συνοδοιπόρος για όλους. 

Τέλος ευχόμαστε η Αγία Βαρβάρα να φωτίσει ακόμη και εκείνους που εμμονικά αρνούνται να παραδεχθούν την σημασία της μεταλλευτικής δραστηριότητας και την παραγωγική αξία των μεταλλωρύχων και όλων γενικά των εργαζομένων της.