Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Δ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΠΚΜ): "Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Καταπέλτης ήταν η επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας" κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου για την Συμφωνία των Πρεσπών στο πλαίσιο της έκδοσης του πρόσφατου ψηφίσματος από το σώμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Χαραλαμπίδου πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της ΛΑΕ είπε επί λέξη: 

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι συμφωνία ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ δεν είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης. Δεν μπορεί κανένας νηφάλιος άνθρωπος να το πιστεύει αυτό. Όλοι είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι η λεγόμενη συμφωνία είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από ΝΑΤΟ και ΕΕ και υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα. 

Κανένας Αριστερός δεν μπορεί να συνταχθεί με αυτή τη συμφωνία, που φαίνεται ότι επιλύει ένα ζήτημα. Στην ουσία όμως δεν επιλύει κανένα ζήτημα, αλλά αλλάζει τη γεωγραφία, την οικονομική και άλλη ισορροπία. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη συμφωνία των Πρεσπών, διότι βοηθάει τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κύκλων και ανοίγει το δρόμο για βαθιές αλλαγές σε όλα τα Βαλκάνια».

Η κ. Χαραλαμπίδου δεν είναι ούτε "φασίστρια", ούτε "εθνίκι", ούτε "ακροδεξιά". Είναι ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στην Θεσσαλονίκη.

Μήπως θα έπρεπε η κ. Ιγγλέζη και άλλοι βορειοελλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστούν με νηφαλιότητα τα όσα ισχυρίζεται η συντρόφισσα τους για την συμφωνία των Πρεσπών και να μην το διαχειρίζονται ως ζήτημα "κομματικής πειθαρχίας";  "Αλλάζει την γεωγραφία και τις ισορροπίες στα Βαλκάνια αυτή η συμφωνία" τονίζει η κ. Χαραλαμπίδου. 

Μήπως τελικά αυτό είναι το επιζητούμενο μέσα από αυτή την συμφωνία για τους γείτονες και στην ελληνική κυβέρνηση ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί;

Ακολουθεί απόσπασμα με την τοποθέτηση της κ. Χαραλαμπίδου στο πρόσφατο συμβούλιο της ΠΚΜ.


Πηγή ανάρτησης: taxalia.blogspot.com  και voria.gr


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπονται; Τολμάνε και λένε οι Συριζαίοι το επιχείρημα της οικονομικής ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας;Για να αναπτυχθούμε πρέπει να πουλήσουμε ιστορία και αγώνες 2.500 ετών;
Μα οι Συριαίοι δεν ήταν που έλεγαν ότι δεν είναι ανάπτυξη η επένδυση στα μεταλλεία γιατί πουλάμε πλούτο και ιστορία στους Καναδούς;
Τι παπατζηλίκια είναι αυτά τώρα;Με τι φιλότιμο και μούτρα θα κυκλοφορήσουν ξανά στον βορρα;

Ανώνυμος είπε...

Αν η Χαραλαμπίδου ήταν μέσα στο μέλι της εξουσίας όπως η Ιγγλέζη άλλα θα έλεγε και θα ψήφιζε.