Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ "ΖΩΝΤΑΝΟΣ" ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"


Να αξιοποιηθεί συντονισμένα και οργανωμένα  από την Πολιτεία και τον Δήμο Αριστοτέλη η οικουμενική ακτινοβολία του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, ως «ζωντανού» πρεσβευτή της ελληνικότητας της αυθεντικής Μακεδονίας, προτείνει ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σε άρθρο-παρέμβαση που φιλοξενείται στο the President.gr.

Στο άρθρο, κ. Βαλιάνος  επικαλείται μια φράση του Αριστοτέλη: «Περισσότερο αγαπούν οι ευεργέτες τους ευεργετούμενους, παρά οι ευεργετούμενοι τους ευεργέτες.»

Και υπογραμμίζει, πως με την ενδεχόμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν επέρχεται το τέλος του αγώνα για τα ιστορικά δίκαια και κεκτημένα της Μακεδονίας μας.

Αντίθετα αυτή θα είναι μια νέα αφετηρία, ενός ακόμα πιο σκληρού αγώνα, με την πλευρά των Σκοπίων πιο «επιθετική» και καλύτερα «οπλισμένη» χάρη στα… ευεργετήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη, εξηγεί πως ο Αριστοτέλης παραμένει «ζωντανός» μέσα από την ενεργό κληρονομιά του, που εξακολουθεί να ελκύει και να εμπνέει την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα παγκοσμίως.

Γι` αυτό ακριβώς, ο κ. Βαλιάνος προτείνει, η αναπτυξιακή αξιοποίηση της οικουμενικότητας του σπουδαίου Σταγειρίτη, που μπορεί να καταστήσει τον Δήμο Αριστοτέλη παγκόσμιο προορισμό, να ενισχυθεί με τη διάσταση της ιστορικής βαρύτητας που θα καταστήσει τον Δήμο Αριστοτέλη έναν ακόμα ενεργό «φάρο» παγκόσμιας διάδοσης της ταύτισης Ελλάδας και Μακεδονίας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ: Στέλιος Βαλιάνος: Ο Αριστοτέλης «ζωνταντός» πρεσβευτής της αυθεντικής Μακεδονίας.