Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΔΜΙΟ: ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ANTIGOLD “ΘΗΣΑΥΡΟΣ”


Στην αρχή ερωτεύτηκαν το κυάνιο. Στην πορεία λάτρεψαν το αρσενικό. Εν συνέχεια ταυτίστηκαν με τον τρεμολίτη και τον αμίαντο και εσχάτως εμπνεύστηκαν από το κάδμιο!!!

Όλα αυτά τα χρόνια το antigoldgr.org και οι ενσωματωμένοι πομποί του από συλλογικότητες και αλληλέγγυους ακτιβιστές (πάντα  υπερ ενεργούς στα social media) αλλά και συστημικά ΜΜΕ δεν κάνουν τίποτα άλλο από ασκήσεις τρομοκράτησης της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής επί αυτούσιου και ηλεκτρονικού χάρτου…

Το έκαναν παλιότερα με την Ολυμπιάδα, στη συνέχεια με την Στρατονίκη, ακολούθησε η Μεγάλη Παναγία, η Ιερισσός και τα υπόλοιπα παραλιακά χωριά και προσφάτως επιχείρησαν να δηλητηριάσουν το μυαλό των κατοίκων της Ολυμπιάδας με ψεύτικες φωτογραφίες και ειδήσεις που σχεδόν πάντα ενοχοποιούν την μεταλλευτική – επενδυτική δραστηριότητα.

Η αλήθεια και πραγματικότητα όμως πάντοτε θα εκκενώνει τις τοξικές ονειρώξεις των πολέμιων της μεταλλευτικής. Πρόσφατο παράδειγμα η ανησυχία που ενέσκηψε στους κατοίκους της Ολυμπιάδας από μια απίστευτη χοντράδα (είναι η πιο επιεικής έκφραση), σύμφωνα με την οποία η δηλητηρίαση ενός αγοριού 2,5 ετών από κάδμιο αποδόθηκε εξ ολοκλήρου στην μεταλλευτική δραστηριότητα, χωρίς καμία προηγούμενη επιστημονική διερεύνηση του θέματος, όπως πάντα άλλωστε…

Τώρα καλούνται να ζητήσουν μια τεράστια συγνώμη τόσο οι ίδιοι όσο και οι παπαγάλοι τους που με περισσή ευκολία επιχείρησαν να ξανατρομοκρατήσουν μια ολόκληρη κοινωνία δίχως κανέναν ηθικό φραγμό μόνο και μόνο για να την στρέψουν εναντίον της μεταλλευτικής.

Μακάρι να βρουν την γενναιότητα να το κάνουν. Θα εκτιμηθεί δεόντως και θα είναι μια πολύ καλή αρχή. Θα το κάνουν όμως;;; Το κάδμιο ήταν για αυτους  μια «επικοινωνιακή τρομο-λύσις», μέχρι την επόμενη… (;;;)