Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ANTIGOLDGR.ORG: ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΙ Ο ΣΑΝΟΣ ΤΗΣ "ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ"... (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και 8 χρόνια, έμελλε να το αποδείξει και η ίδια η ζωή σε όσους τυχόν δεν πίστευαν πως το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών/οικοδομικών δραστηριοτήτων» υφίσταται εδώ και χρόνια, ως το χρήσιμο εργαλείο αυτών που από καθαρά οικονομικά συμφέροντα επιδιώκουν την οριστική διακοπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην ΒΑ Χαλκιδική προς χάριν της επικράτησης της οικοδομικής δραστηριότητας, ως «εναλλακτικής ή ήπιας μορφής ανάπτυξη».

Με μια ανάρτηση του γνωστού συλλογισμού: «ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι εξίσου όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι», το antigoldgr.org  μας ξεφούρνισε ως «αναφορά» προς το ΥΠΕΝ, την επιθυμία όσων συμφερόντων εκπροσωπεί και απαιτούν από την κυβέρνηση την διακοπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Μαύρες Πέτρες με επιχειρήματα, που όπως πάντα δεν έχουν καμία επαφή με την επιστημονική αλήθεια και πραγματικότητα.

Με αφορμή όμως αυτή την ανάρτηση και μετά από μια υπενθύμιση που κάναμε στο twitter, το ζητούμενο που απαιτεί αυτό το σκέλος του σχεδίου τους δεν άργησε να αποκαλυφθεί.

Υπενθυμίσαμε στον κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για το τι θα ακούσει πλέον και για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και σε σχέση με τα όσα είχαν ακουστεί κατά την αντίστοιχη προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2014 («ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ»)

Το antigoldgr.org σε εμφανή κατάσταση αμηχανίας αναγκάστηκε να ομολογήσει δημοσίως το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την αναφορά του με νέα ανάρτηση του.

Μάλιστα, για να ρίξει στάχτη στα μάτια, αλλά και λάδι στην φωτιά του κοινωνικού διχασμού ως προς  το «αίτημα»  που κατέθεσε στο ΥΠΕΝ  για την διακοπή και της παραδοσιακής μεταλλευτικής δραστηριότητας στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών ενέπλεξε την Επιτροπή Κατοίκων της Μ. Παναγίας και ένα αναλόγου περιεχομένου ψήφισμα της του 2014!!!

Πριν κλείσουμε θα ανακεφαλαιώσουμε προς υπενθύμιση όσων δεν θυμούνται ή ξεχνούν...

Τον Δεκέμβριο του 2013 ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών/οικοδομικών δραστηριοτήτων» σε μια ανοικτή εκδήλωση στην Ιερισσό είχε εξιστορήσει τo περίφημο αναπτυξιακό σχέδιο του.

Ποιο ήταν αυτό; Η παύση της μεταλλευτικής επένδυσης (σημ. οι Σκουριές έχουν εισέλθει σε καθεστώς συντήρησης). Η μετέπειτα οριστική διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας (σημ. αυτό κυνηγούν τώρα σε Μαύρες Πέτρες και Ολυμπιάδα). 

Ακολουθεί η διατήρηση του μεταλλείου υπό κρατική επόπτευση για 3 χρόνια έως ότου παρέλθει αυτοδικαίως η μεταλλειοκτησία, όπως τόνισε τότε, για περιέλθουν τα 317.000 μεταλλευτικά στρέμματα στην κατοχή της Χ οικοδομικής κοινοπραξίας που θα έχει συστηθεί και θα... εποπτεύεται κι αυτή πιθανώς από το πολυπράγμων "παρατηρητήριο μεταλλευτικών/οικοδομικών δραστηριοτήτων".

Κλείνοντας εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο ιδρυτής του antigoldgr.org κατά την προεκλογική περίοδο του 2014 ήταν κι αυτός υποστηρικτής της άποψης της "διατήρησης της υφιστάμενης παραδοσιακής δραστηριότητας", όπως και η δημοτική παράταξη "Κίνημα Ανάπτυξης" που τα τελευταία 5 χρόνια, ως δημοτική αρχή πολέμησε όσο τίποτα άλλο την επένδυση χαλκού χρυσού.

Μένει να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

Ακολουθεί το βίντεο με την ανάλυση που είχε κάνει τότε ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου». Το επίμαχο σημείο είναι από το 50΄εως το 54΄40"


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαθύς ο ύπνος στο βόρεια χωριά.
Στα παραλιακά μια από τα ίδια.
Οι antigold ξανάρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Μακεδονικό και Μεταλλεία. Τα δυο καυτά θέματα στο δήμο μας.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μιλήσουν ξεκάθαρα και όχι με μισόλογα.