Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΖΟΥΜΠΑ


Ο υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη και επικεφαλής της παράταξης "Ομοφωνία" Στέλιος Βαλιάνος στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των δεσμεύσεων του για το πρόγραμμα: "Ένας δήμος - 16 πρωτεύουσες" έκανε την αρχή από την δημοτική κοινότητα των Σταγείρων και το εμβληματικό άλσος του Αριστοτέλη, όπου δεσπόζει το άγαλμα του μέγιστου Έλληνα Μακεδόνα Φιλοσόφου.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Στέλιος Βαλιάνος αναφέρεται στα ζητήματα που αφορούν τα Σταγειρα και τις δράσεις που θα αναλάβει εκείνος για την επίλυση ή την ανάδειξη τους, αν και εφόσον οι δημότες του Αριστοτέλη του εκλέξουν για δήμαρχο.


Τέλος, ο κ. Στέλιος Βαλιάνος έδωσε και μια απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του κ. Γιώργου Ζουμπά που δημοσιεύσαμε πριν μερικές μέρες

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση

Σε συνέχεια της επιστολής του απερχόμενου Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Γιώργου Ζουμπά φιλοξενήσατε την Κυριακή 3 Μαρτίου, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος απαντά:

Αγαπητέ Γιώργο…
Αν μου είχες κάνει την τιμή να ανταποκριθείς στην επίσημη πρόσκληση που έλαβες να παραστείς στην εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος και της φιλοσοφίας του συνδυασμού «Ομοφωνία» στις 10 Φεβρουαρίου στην Ιερισσό, δεν θα μπορούσες να υποδύεσαι πως δεν γνωρίζεις, όσα εκεί υπογράμμισα. 

Ότι δηλαδή, είναι προς θετική κατεύθυνση τα σχέδια της απερχόμενης διοίκησης για δημιουργία Αριστοτελικού Κέντρου, αν και περιορισμένης στόχευσης και δυναμικής σε σύγκριση με το Αριστοτελικό Ινστιτούτο Επιστημών και Επιχειρηματικότητας, που στο τέλος της θητείας μου, εφόσον οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη με επιλέξουν ως δήμαρχο, δεν θα αποτελεί απλή αναφορά επί χάρτου, σε κάποιο μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά στην προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ/ΤΚΜ για Κοκκινόλακα και Στρατονίκη, που εξήγγειλα επίσης στις 10 Φεβρουαρίου, θα περίμενε κανείς να σε χαροποιεί το γεγονός ότι επιλέγω έναν φορέα εγνωσμένης ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας, με ιστορικό αρνητικής κριτικής στην επενδυτική δραστηριότητα των προηγουμένων ετών στο μεταλλευτικό πεδίο και άρα να στηρίξεις με την εμπιστοσύνη σου το συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Δεν πειράζει που δεν το κάνεις.

Εγώ αντιθέτως χαιρετίζω την απόφασή σας – δική σου και προφανώς του αντιδημάρχου σου επί των οικονομικών κ. Αργύρη Τσακνή που σε διαδέχεται στην ηγεσία της παράταξής σου- στην εκπνοή της θητείας σας να αντιγράψετε προγραμματικές μου δεσμεύσεις, εισάγοντας προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση για προγραμματική σύμβαση με το ΙΓΜΕ για τη Στρατονίκη. Κρίμα που δεν το σκεφθήκατε στα πέντε χρόνια αδράνειας που προηγήθηκαν.

Σε διαβεβαιώνω πως η νέα δημοτική αρχή, που θα συγκροτηθεί από την «Ομοφωνία» με την εμπιστοσύνη και την εντολή των συμπολιτών μας, θα αναλάβει δράση γι` αυτά και πολλά περισσότερα εκκρεμή και ξεχασμένα ζητήματα του Δήμου, έμπρακτα, από την πρώτη μέρα της θητείας. Όχι μόνο στο τέλος, όχι μόνο επί χάρτου, όχι μόνο θεωρητικά.

Με εκτίμηση
Στέλιος Βαλιάνος

Πηγή ανάρτησης: xalkidikipolitiki.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο δεν αρκούν μόνο αυτά. Θέλεις και πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο σου με αγωνιστικό πνεύμα και πυγμή.Οι τοπικές εκλογές είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Χρειάζονται πρόσωπα γνωστά για το ήθος και τους αγώνες τους στη Β. Χαλκιδική. Μην ακούς μόνο την Αρναία.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος της Στρατονίκης Γιάννης Μαρκογιαννάκης έκανε το παρακάτω σχόλιο:
Δυστυχώς, οι διοικούντες του Δήμου μας, αυτός που παραιτήθηκε, αυτός που παρέλαβε το "δαχτυλίδι" του Δημάρχου και αυτός που θέλει να είναι συνεχιστής των πράξεών των δύο παραπάνω δεν αντέχουν την Δημοκρατία. Από την επόμενη μέρα των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών χαρακτήρισαν "εχθρούς" όλους τους προέδρους των μαντεμοχωρίων γιατί δεν ήταν του συνδυασμού τους. Έτσι εγκατελειψαν πλήρως τα χωριά μας, και τα άφησαν στο έλεος του Θεού και στην δική μας εθελοντική προσφορά. Ειδικότερα για την Στρατονικη την εγκατέλειψαν και ενώ γνώριζαν το πρόβλημα του χωριού εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, μόλις πριν από λίγες μέρες σκέφτηκαν να αναθέσουν στο ΙΓΜΕ την σύνταξη μελέτης για εντοπισμό του προβλήματος. Πρέπει να ξέρετε κύριοι της δημοτικής αρχής, ότι οι εξελίξεις είναι πολύ μπροστά από εσάς και το χωριό δεν μπορεί να σας περιμένει. Είσαστε πολύ αργοί.