Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ (…???)


Ο τίτλος της ανάρτησης μας είναι βγαλμένος μέσα από το παράλληλο σύμπαν που κινούνται κάποιοι και τους προσφέρει την δυνατότητα να λένε πως στην χώρα μας έχουμε αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και αντίστοιχης χρηματοδοτικής ροής στην αγορά…!

Τα σημεία στίξης που ακολουθούν τον τίτλο της ανάρτησης μας μέσα στην παρένθεση αποτυπώνουν μια πραγματικότητα τόσο απογοητευτική που δεν την αντέχουν πλέον ούτε οι επιμένοντες ή wannabe επενδυτές στην χώρα μας.

Αυτό το δραματικό σκηνικό περιγράφεται σε απόλυτο βαθμό στο άρθρο των Χάρη Φλουδόπουλο και Νίκο Χρυσικόπουλο στο Capital με τίτλο: «Υπο διωγμό οι επενδυτές, σε τέλμα η ανάπτυξη».

Η ολική ανατροπή που επεφύλαξε το ΚΑΣ στην επένδυση της Κινεζικής Cosco στον Πειραία έκανε και τους πιο αδαείς να αντιληφθούν πλέον πως στην επενδυτική πραγματικότητα της Ελλάδας κουμάντο δεν κάνει η λογική και η οικονομία. Αλλά σαφέστατα ο παραλογισμός και ιδιοτελείς ανάγκες συντεχνιών για την διατήρηση της παραοικονομίας.

Στην Χαλκιδική όλα αυτά που διαπιστώνει σήμερα ο υπόλοιπος κόσμος και εκπλήσσεται δυσάρεστα, αναφορικά με τις συνεχείς τρικλοποδιές που μπαίνουν στις επενδύσεις, αποτελούν την προβολή ενός μέλλοντος που άρχισε το 2007 και ακόμη δεν έχει τελειώσει…

Στον Πειραιά μπορεί να φοβούνται για παράδειγμα να κυκλοφορήσουν πλέον, φοβούμενοι μήπως πέσουν επάνω σε κάποια αυτοψία αρχαιολόγου του ΚΑΣ και εγκλωβιστούν επ αόριστον από την ετυμηγορία του περί ανακήρυξης του σημείου βάδισης σε αρχαιολογικό χώρο!!!

Τα ίδια και στην περιοχή του Ελληνικού…

Πρόδρομος όμως όλων αυτών ήταν, όπως έχουμε ξαναγράψει, το πειραματικό πεδίο εφαρμογής επενδυτικών τρικλοποδιών στις Σκουριές. Όσοι τυχόν δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, το ΚΑΣ από το 2014 έχει αφήσει στην τύχη τους αρχαιολογικά ευρήματα που έφερε στο φως η μεταλλευτική σκαπάνη.

Αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα ενώ μαρτυρούν από μόνα τους την μακραίωνη μεταλλευτική ιστορία της περιοχής και οι αρχαιολόγοι του ΚΑΣ θα έπρεπε πολύ σύντομα να ζητήσουν την ασφαλή μεταφορά τους σε κάποιο προφυλαγμένο χώρο για την προστασία και την διαφύλαξη τους, έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η αδειοδοτημένη από την πολιτεία και νομικά εγκεκριμένη από το ΣτΕ επένδυση.

Προς τέρψι μιας μειοψηφίας ανησυχούντων για την τύχη των αρχαιοτήτων στις Σκουριές, αλλά παραδόξως ταυτόχρονα πολέμιων άλλων αρχαιολογικών θησαυρών της Μακεδονίας (πχ. Αμφίπολη) έκαναν ότι ακριβώς απαιτείται για να μπεί στην συντήρηση το επενδυτικό έργο.

Με ποια δικαιολογία; Ότι πρέπει να αποφασίσει πρώτα το ΣτΕ, αν θα προχωρήσει η μεταλλουργία στο Μάντεμ Λάκκο!!!

Να το κάνουμε σε δεκαρικάκια…

Παρά τα μνημόνια και την σοβούσα οικονομική κρίση το κράτος μας παραμένει όμηρος εκείνων που διαχειρίζονται την λειτουργία του. Αυτοί ακόμη ορίζουν την αρχή και το τέλος του. Την λειτουργία και την στάση του. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν, καθώς η κομματοκρατία στην χώρα μας παραμένει ανίκητη. Και όχι μόνο…

Ένας ιδεολογικά εμμονικός κρατικός λειτουργός με προϋπηρεσία 30 ετών θα συνεχίζει να κατέχει κατέχει το αλάθητο του Πάπα, μπροστά σ’ έναν ιδιώτη μεταλλειολόγο μηχανικό πεδίου με 30 χρόνια εμπειρίας στις κατασκευές και τις εξορυκτικές δραστηριότητες.

Είναι απλά τα πράγματα…