Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1969: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ


Του Dr. Σωτήρη Καμενόπουλου

Πριν από λίγες ημέρες δύο οικολογικές οργανώσεις (WWF και Greenpeace) σε κοινό τους άρθρο προς το Ελληνικό κοινό, κάλεσαν «το ελληνικό κοινοβούλιο να κηρύξει άμεσα κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης», [1]

Το άρθρο των δύο οργανώσεων περιλαμβάνει τη γνωστή προφητική καταστροφολογία η οποία ξεκίνησε εδώ και 50 χρόνια και ποτέ εώς σήμερα δεν έχει επαληθευθεί. Ευτυχώς, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας του διαδικτύου, αυτού του είδους η 50ετής «προφητική» καταστροφολογία μπορεί να εντοπισθεί και να ενημερωθεί σχετικώς το ευρύ κοινό. 

Παλαιότερα, όταν δεν υπήρχε το διαδίκτυο, τέτοιου είδους καταστροφολογίες δεν ήταν δυνατό να εντοπισθούν ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα η αποτυχία τους. Σήμερα όμως όλοι/ες μπορούν να εντοπίσουν τις παλαιότερες εκφοβιστικές προφητείες καταστροφής οι οποίες ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Ας δοθούν λοιπόν ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα απίστευτα λανθασμένων επιστημονικών «προφητειών» που έγιναν από το 1969 και οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

Το Σεπτέμβριο του 1969 ο γερουσιαστής Daniel Moynihan ανέφερε, [2]: «Είναι πλέον αρκετά σαφές ότι η περιεκτικότητα σε CO2 στην ατμόσφαιρα θα αυξηθεί κατά 25% μέχρι το 2000. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τη μέση θερμοκρασία κοντά στην επιφάνεια της γης κατά 7 βαθμούς Fahrenheit (=13.8 βαθμοί κελσίου). Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να αυξήσει το επίπεδο της θάλασσας κατά 10 πόδια (= 3 μέτρα)».

Με λίγα λόγια, αντίο Χανιά, αντίο λιμάνι του Πειραιά, αντίο λιμάνι της Πάτρας, αντίο στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας κλπ. Πόσο αυξήθηκε έκτοτε η στάθμη της θάλασσας; Σχεδόν μηδέν. Το 1970 ο βιολόγος του Harvard κ. George Wald εκτίμησε ότι «ο πολιτισμός θα τελειώσει μέσα σε 15 ή 30 χρόνια, εκτός εάν ληφθούν άμεσα μέτρα κατά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», [3]

Πέρασαν 49 χρόνια και ακόμη ο κόσμος να τελειώσει. Το 1971 η Washington Post έγραψε: «Ο κόσμος θα μπορούσε να είναι μόλις 50 ή 60 χρόνια μακριά από μια καταστροφική νέα εποχή των παγετώνων, σύμφωνα με πρόεδρο της NASA», [4]. Το εντυπωσιακό; Το 1971 οι τότε καταστροφολόγοι ψευδο-προφήτες προφήτευαν υπερψύξη του πλανήτη και όχι υπερθέρμανση! 

Στις 24 Ιουνίου 1974, το περιοδικό Time Magazine προφήτεψε(!) ότι μια άλλη εποχή των παγετώνων ήταν επικείμενη. «Ενώ (ΣΣ. οι επιστήμονες) εξετάζουν το περίεργο και απρόβλεπτο φαινόμενο των καιρικών συνθηκών των τελευταίων χρόνων, ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων αρχίζει να υποψιάζεται ότι πολλές φαινομενικά αντιφατικές μετεωρολογικές διακυμάνσεις είναι στην πραγματικότητα μέρος μιας παγκόσμιας κλιματολογικής αναταραχής», [5]

Στις 28 Απριλίου 1975, το περιοδικό Newsweek προφήτεψε την παγκόσμια υπερψύξη: «Υπάρχουν δυσοίωνες ενδείξεις ότι τα καιρικά φαινόμενα της Γης έχουν αρχίσει να αλλάζουν δραματικά και ότι αυτές οι αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε δραστική μείωση της παραγωγής τροφίμων – με σοβαρές πολιτικές συνέπειες για σχεδόν κάθε έθνος στη Γη», [6]. 

Στις 8 Δεκεμβρίου 1979 το περιοδικό “People Magazine” σε αφιέρωμά του παρουσίασε την προφητεία(!) του Gordon MacDonald για την ανύψωση της στάθμης των νερών και της Κλιματικής Αλλαγής, [7]

Τί προφήτεψε(!) ο MacDonald πριν ακριβώς από 40 χρόνια; Ότι μέχρι το 2020 (δηλαδή του…χρόνου!) το επίπεδο της θάλασσας θα έχει ανέβει 6 μέτρα (= 20 feet) λόγω της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα! Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι θιασώτες της Κλιματικής Αλλαγής, είναι σαν να μας λένε ότι του χρόνου το Παλιό Λιμάνι των Χανίων θα εξαφανισθεί πλήρως! Μη τρελαθούμε. 

Πόσο ανέβηκε τελικά η στάθμη των ωκεανών από το 1979; Με όλο το σεβασμό, ούτε μέχρι τη σόλα του παπουτσιού του κ. MacDonald. Το 2001 κάποιοι «προφήτες» προέβλεψαν την ερημοποίηση της Κρήτης, [8]! Φέτος, στην Κρήτη η ποσότητα του νερού που έπεσε λόγω των βροχοπτώσεων αποτέλεσε πανευρωπαϊκό ρεκόρ βροχόπτωσης. 

Οι «προφήτες» για την υπερθέρμανση του πλανήτη και οι επιστήμονες του κλίματος προέβλεπαν ότι ο Αρκτικός Ωκεανός θα έχει λιώσει το 1979 ή το 2000 ή το 2008 ή το 2012 ή το 2013 ή το 2015 ή το 2020 ή το 2030 ή το 2050, και βλέπουμε, [9]

Η λίστα της καταστροφολογίας διάφορων «προφητειών» θα μπορούσε να συνεχισθεί με πολλά άλλα παραδείγματα. Όμως όταν αυτά τα θεωρητικά μοντέλα αποτυγχάνουν η απάντηση από τους «προφήτες» επιστήμονες είναι εύκολη (αφού βεβαίως έχουν πληρωθεί με παχυλές αμοιβές για αυτές τις ψευδο-προφητείες): «έ, τί να κάνουμε, καμιά φορά τα θεωρητικά μοντέλα αποτυγχάνουν»

Όσο αφορά το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική που τόσο πολύ «παίζει» στα διάφορα mainstream ΜΜΕ με διάφορα εκφοβιστικά βίντεο, ας αναφερθούν τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας (DMI) τα οποία καταδεικνύουν αύξηση του πάχους των πάγων και όχι λιώσιμο, [10]. 

Ποιά η ουσία όμως όλων των παραπάνω; Εδώ και πολλές δεκαετίες, ορισμένες επιστημονικές και επιχειρηματικές ελίτ προκειμένου να διασφαλίσουν είτε τη θέση εργασία τους («Job Security» το αποκαλούν ειρωνικά ορισμένοι), είτε τα κέρδη τους, προσπαθούσαν, και συνεχίζουν να προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο με διάφορα σενάρια καταστροφολογίας. Σενάρια τα οποία είτε αφορούσαν την υπερψύξη του πλανήτη, είτε την υπερθέρμανση. Όταν διαπίστωναν ότι κανένα από αυτά τα σενάρια δεν επαληθευόταν τα άλλαζαν αναλόγως των περιστάσεων. 

Στο τέλος αποφάσισαν ότι επειδή πρόβλεψη με ισχυρή βεβαιότητα δεν μπορεί να υπάρξει, άλλαξαν τη θεωρία τους από θεωρία για την υπερξύψη ή την υπερθέρμανση σε θεωρία κλιματικής αλλαγής! Δηλαδή, σαν να λένε στον κοσμάκη ότι η θερμοκρασία αλλάζει! Μα αυτό είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό, αυτονόητο και αναμενόμενο. Και σίγουρα δεν οφείλεται σε ανθρωπογενείς παράγοντες.  Αυτή είναι η Φύση! 

Ποιό είναι όμως το απαράδεκτο γεγονός; 

Ότι συνδέθηκε ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο με την επιβολή δυσβάστακτων (πράσινων) φόρων! 

Αυτό αποτελεί ίσως μέγιστη παγκόσμια πολιτική απάτη. 

Το ερώτημα που τίθεται ευλόγως: πού καταλήγουν αυτοί οι φόροι τρισεκατομμυρίων δολλαρίων; Σε ποιές τσέπες; Ποιές βίλες, πισίνες και κότερα έχουν αγορασθεί, πιθανώς, με αυτά τα χρήματα; Εν κατακλείδι: η «προφητική» εκφοβιστική καταστροφολογία όταν συνδέεται με επιβολή πράσινων φόρων (= χρήμα) είναι αρκετά ύποπτη… 

ΥΓ. Για να χαλαρώσουμε λιγάκι ας ακούσουμε ένα τραγουδάκι από την ταινία «The War of Worlds»: Από το 1897 που έγραψε το βιβλίο του ο H.G Wells οι Αρειανοί δεν μας έκαναν επίθεση… 


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ 


Πηγή ανάρτησης: hellasjournal.com