Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ"


Τα βήματα για οριστικό τέλος στην άγνοια και στην αβεβαιότητα όσον αφορά στο διαχρονικό πρόβλημα των ρωγμών σε οικίες και άλλα κτίσματα της κοινότητας, περιέγραψε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, στην ομιλία του στη Στρατονίκη.

«Με την έναρξη της Ομοφωνίας, σ` αυτόν τον τόπο, τελειώνει ο Λαϊκισμός», υπογράμμισε. «Γιατί είναι λαϊκισμός να κοροϊδεύουν επί πέντε χρόνια με ενδιαφέρον εξ`αποστάσεως, για ένα πρόβλημα που χρειάζεται επιστημονική λύση επί τόπου! 

Είναι λαϊκισμός να έρχονται στο τέλος της πενταετίας και να ανακαλύπτουν το ΙΓΜΕ, που σημειωτέον περνά τις δικές του περιπέτειες, αφού έχει καταργηθεί ως φορέας δια νόμου και έχει αντικατασταθεί από νέο φορέα!

Έστω κι έτσι, χαίρομαι που το δικό μας ουσιαστικό ενδιαφέρον στην αφετηρία μας, προκάλεσε το όψιμο ενδιαφέρον της απερχόμενης Διοίκησης στον τερματισμό της!

Αλλά επειδή το παρελθόν έχει ήδη κριθεί από κάθε σκεπτόμενο πολίτη του Δήμου Αριστοτέλη, επιτρέψτε μου να σας πω τι θα γίνει γι` αυτό το θέμα στο μέλλον!

Μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα συναντηθώ με τη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη και θα βάλουμε μπρος την προετοιμασία της προγραμματικής σύμβασης, συμπεριλαμβάνοντας το θέμα της Στρατονίκης. 

Και θα ζητήσω, η σχετική Ομάδα Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου να συγκροτηθεί και να πιάσει δουλειά το συντομότερο δυνατόν με το συντομότερο δυνατόν επίσης, χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Εννοείται πως θα αξιοποιηθούν και ενδεχόμενα πορίσματα άλλων φορέων. Είτε του φορέα που διαδέχεται το ΙΓΜΕ, είτε του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, είτε του ΑΠΘ. Και μόλις έχουμε τα πορίσματα, θα ξέρουμε επιστημονικά πλέον: σε τι ποσοστό οφείλεται το φαινόμενο στις εξορύξεις, σε τι ποσοστό οφείλεται σε γεωλογικά αίτια και σε τι ποσοστό, οι εξορύξεις επιδεινώνουν τα όποια γεωλογικά αίτια.

Όλη αυτή η αλληλουχία είναι απαραίτητη φίλες και φίλοι, για να μην λαϊκίζουμε. Γιατί όλοι μπορεί να έχουμε άποψη. Αλλά με την άποψη μόνο και με την ανακύκλωση του φόβου, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, ούτε λύση μπορεί να σχεδιαστεί, ούτε αποζημιώσεις μπορεί κανείς να διεκδικήσει, από κανέναν!

Και σας το υπογράφω, πως με Βαλιάνο δήμαρχο δεν θα κυλά ο χρόνος γενναιόδωρα για όποιον μπορεί να φέρει ευθύνη! Όποιος ευθύνεται, είτε με ενέργεια, είτε με αμέλεια, θα χρεωθεί την ευθύνη που του αναλογεί! Τελεία και παύλα!»