Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ"


Με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθώ και κατά την προεκλογική περίοδο να κυριαρχεί, έως μονοπωλεί, στο δημόσιο διάλογο της περιοχής το ζήτημα της δραστηριότητας της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”.

Οι απόψεις είναι αναμενόμενο να διίστανται τόσο λόγω του μεγέθους της επένδυσης και της επίδρασης της στην τοπική οικονομία και την απασχόληση από τη μία, όσο και στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας στην περιοχή και το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την άλλη.

Ανεξάρτητα από την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας της μιας ή της άλλης πλευράς, το γεγονός και μόνο ότι μονοπωλεί το συγκεκριμένο ζήτημα στο δημόσιο διάλογο, είναι ανησυχητικό. Είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής φτώχειας, της απουσίας οράματος, συγκεκριμένου ρεαλιστικού, υλοποιήσιμου και μετρήσιμου σχεδίου για τον τόπο.

Γεννάται εύλογα και άμεσα το ερώτημα: «Ανεξαρτήτως της βούλησης των κατοίκων της περιοχής για τις δραστηριότητες της εταιρείας τι θα γίνει αν η ίδια εταιρεία αποφασίσει να αποχωρήσει; Ποιο το μέλλον της περιοχής;»

Η Συμμαχία Πολιτών ως υπεύθυνη πολιτική κίνηση χωρίς να αποφεύγει να πάρει θέση στο σημαντικό αυτό ζήτημα, έχει χρέος να επαναφέρει το δημόσιο διάλογο στην ουσία της πολιτικής και αυτό γιατί διαθέτει σχέδιο ολοκληρωμένης και ισόρροπης βιώσιμης ανάπτυξης για τον τόπο.

Την ίδια στιγμή σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως είναι υπέρμαχος των επενδύσεων που έχουν θετικό αποτύπωμα στην οικονομία, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, θέτοντας παράλληλα όρια σε δράσεις που ενέχουν κινδύνους περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Όμως ακόμη και χωρίς τη συγκεκριμένη, ομολογουμένως μεγάλη επένδυση, την οποία και υποστηρίζει, είναι σε θέση να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για τον τόπο. Έχει και τους ανθρώπους και τη γνώση να προσελκύσει κεφάλαια, όχι μόνο από ιδιώτες, αλλά και από τα ευρωπαϊκά ταμεία και θεσμούς, τους εθνικούς και τοπικού πόρους. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά που θέτει στην κρίση των πολιτών.

Το κυριότερο όμως έχει αγάπη για τον τόπο και ισχυρή βούληση να θέσει από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά τις εκλογές σε εφαρμογή το μακρόπνοο και φιλόδοξο σχέδιο της.

 Με εκτίμηση,
ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
''ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για το Δήμο Αριστοτέλη"
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ζ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ