Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ELDORADO GOLD: 2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Με κεντρικό μήνυμα «Η Ασφάλεια είναι Αξία Ζωής!», η Eldorado Gold από τις 20 έως 24 Μαΐου διοργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων με επίκεντρο την ασφάλεια αποσκοπώντας στο να ενισχυθεί η αξία της σε συνδυασμό με την υγιεινή στη συνείδηση όλων των εργαζομένων.

Η 2η Εβδομάδα Ασφάλειας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς θεσμού ασφάλειας που εφαρμόζει παγκοσμίως η Eldorado Gold.

Οι δράσεις που διοργανώνονται για τους εργαζόμενους της εταιρείας περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και ημερίδες με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, έκθεση σύγχρονου και παλαιότερου εξοπλισμού ασφάλειας και έκθεση φωτογραφίας στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας που καταγράφουν οπτικά, με απλό τρόπο, την εξέλιξη που έχει επιτευχθεί.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη έκδοση των «Χρυσών Κανόνων Ασφαλείας» προκειμένου να υπενθυμίσει όλα τα βήματα που πρέπει να τηρούνται προτού εκτελεστεί μία εργασία.

Κατά τη διάρκεια του πενταήμερου όμως, θα γίνει μια σειρά από διαδραστικές προσομοιώσεις, όπως η άσκηση της Ομάδας Διάσωσης και η παρουσίαση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε πραγματικό χρόνο στην περιοχή του Μαδέμ Λάκκου και το Πάρκο ασφαλούς οδήγησης με προσομοιωτές στην είσοδο των εγκαταστάσεων Στρατωνίου. 

Μέσα από αυτές τις ενέργειες ευαισθητοποίησης, ενισχύεται μια ενιαία νοοτροπία της πρόληψης και ασφάλειας, που αποτελούν βασικές αξίες της Eldorado Gold, αναδεικνύοντας την προτεραιότητα που δίνει στη δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους.

Η πρόληψη, η ενημέρωση, οι εκπαιδεύσεις, η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση των διαδικασιών, ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού και των μέτρων προστασίας, έχουν μεγάλη σημασία. 

Όλα αυτά όμως, θα πρέπει να υπογραμμίζονται από έναν κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την ασφαλή εργασία και την καθημερινή επιστροφή όλων των εργαζομένων στις οικογένειές τους υγιείς. «Δείχνουμε το ενδιαφέρον μας για τον συνάδελφό μας και κάνουμε παρεμβάσεις. Μόνο έτσι θα γίνουν πραγματικές βελτιώσεις», παρότρυνε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Χρ. Μπαλάσκας στην εισαγωγική ομιλία του προς τους εργαζομένους.

Η Εβδομάδα Ασφάλειας της Ελληνικός Χρυσός, μια πρωτοβουλία-θεσμός, είναι εδώ για να θυμίζει σε όλους μας όσα έχουν επιτευχθεί στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, αλλά και για να θέσει τους στόχους για το μέλλον, με κύριο γνώμονα τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους γύρω τους.



Πηγή ανάρτησης: hellas-gold.com