Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΓΟΥΪΑΝΑ


Η Γαλλική Γουιάνα, η οποία αποκαλείται επισήμως Γουιάνα είναι υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας και βρίσκεται στη βόρεια Ατλαντική ακτή της Νότιας Αμερικής. Συνορεύει ανατολικά και νότια με τη Βραζιλία, και δυτικά με το Σουρινάμ.

Για τους παγκόσμιους tour operator, όπως και για λάτρεις των ταξιδιών αποτελεί έναν παράδεισο επί γης, που συνεχώς ανεβαίνει στις παγκόσμιες λίστες επισκεψιμότητας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το mining.com το ανεπανάληπτο περιβαλλοντικό τοπίο που διαθέτει δεν εμπόδισε την Γαλλική κυβέρνηση να αδειοδοτήσει ένα μεταλλείο χρυσού “Montagne D’ Oro” Ρώσο  - Καναδικών συμφερόντων, υπό αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και προϋποθέσεις.

Μάλιστα η Γαλλική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο περιβάλλοντος έστειλε κλιμάκιο του για να κάνει αυτοψία αλλά και να ενημερώσει τους κατοίκους που φοβούνται ότι αυτή η δραστηριότητα θα προκαλέσει περιβαλλοντικά προβλήματα.

Η τελική απόφαση της Γαλλικής κυβέρνησης αναμένεται για την συνέχιση του επενδυτικού έργου αναμένεται εντός Ιούνίου.

Πάντως αυτή η είδηση δείχνει ξεκάθαρα πως η Γαλλία μπορεί να στηρίζει ανεπιφύλακτα την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, γνωστή για την ευαισθησία της για το περιβάλλον, αλλά και την τουριστική της δράση, φαίνεται όμως να θέτει σε σωστές βάσεις και να αντιλαμβάνεται ότι η υπεύθυνη αξιοποίηση των ορυκτών πόρων σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτά. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση.
Για να γίνει όμως η Ελλάδα μας Γαλλία πρέπει να εξαφανιστεί από την λογική και τη νοοτροπία κομμάτων και πολιτών η ευνοιοκρατία και η αναξιοκρατία.
Αυτές γεννούν την φαυλοκρατία και τις συντεχνιακές πρακτικές.
Αν ποτέ εξαλειφθούν αυτά τα τοξικά στοιχεία από την κοινωνία και τους πολιτικούς μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Μέχρι τότε το παιχνίδι θα το κάνουν οι κομισάριοι των κομμάτων, ούτε καν οι υπουργοί.

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:07μμ
Αυτη την ευνοιοκρατία που λές την στηρίζει με κάθε τρόπο το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο.
Για να γίνω πιο ακριβής περιμένει τις υποδείξεις της φαύλης κομματοκρατίας για να στηρίξει εκεί που πρέπει όπως πρέπει.
Για να το συντομεύουμε.Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να γίνει κράτος.Μπανανία ήταν και θα παραμείνει.