Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ



Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας, ο οποίος μίλησε σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στην Χαλκιδική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετεωρολόγου:

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει παρόμοιο σκηνικό με αυτό που έγινε στην Χαλκιδική, θα υπάρξουν κάποιες τοπικές βροχές αλλά τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να τις συνηθίσουμε καθώς στην χώρα μας πλέον θα εμφανίζονται 2 με 3 φορές τον χρόνο τα 10 τελευταία χρόνια σε αντίθεση με παλαιότερα που το βλέπαμε ανα 3 με 5 χρόνια.

Η συγκεκριμένη υπερκαταιγίδα είχε ως αποκορύφωμα της την Χαλκιδική, αλλά ξεκίνησε από την περιοχή της Αλβανίας, όπως την παρακολούθησα προσωπικά πέρασε όλη την Αλβανία και μπήκε στην Ελλάδα από την Φλώρινα στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης (10/07).

Η καταιγίδα έπιασε μέχρι και 100 χλμ/ώρα, πέρασε από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, και από νότια της Θεσσαλονίκης ευτυχώς καθώς αν περνούσε μέσα από μία πυκνοκατοικημένη η καταστροφή θα ήταν μεγάλη.

Αρχικά πήγαινε παραλιακά από την Χαλκιδική μέχρι να φτάσει στην Σιθωνία εκεί που τα σάρωσε όλα και κατέληξε στην Λήμνο όπου ηρέμησε το φαινόμενο»

Για τις επόμενες ημέρες:

«Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή θα έχουμε κάποιες βροχές και καταιγίδες ειδικά την Κυριακή, όταν από καύσωνα περνάμε σε ένα πιο ψυχρό κλίμα τότε είναι πιο επικίνδυνες οι συνθήκες όπως και στο Μάτι»

Πηγή ανάρτησης: metrosport.gr