Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ!

Το παράδειγμα της Θάσου επεκτείνεται και σ' άλλες περιοχές της χώρας.

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας θέσαμε το παράδειγμα της Θάσου και της Καβάλας ως το κατ' εξοχήν παράδειγμα παράλληλης συνύπαρξης τουριστικής και εξορυκτικής δραστηριότητας υδρογονανθράκων εδώ και 40 χρόνια!

Όπως φαίνεται αυτή η επιυχημένη συνύπαρξη θα αποτελέσει το παράδειγμα ανάπτυξης πολλών περιοχών της χώρας μας, αφού πολλές επενδύτριες εταιρίες από το εξωτερικό δείχνουν να θέλουν να επενδύσουν κεφάλαια στην χώρα μας, μετά και την αλλαγή κυβέρνησης που είχαμε με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Από τη μια είναι οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων που έφερε το ΥΠΕΝ προς κύρωση στην βουλή για 4 περιοχές (2 στο Ιόνιο Πέλαγος και 2 στην Κρήτη) και από την άλλη είναι οι επενδύσεις που κάνουν Αμερικάνικοι Κολοσσοί σε ξενοδοχεία της Κρήτης, της Ζακύνθου και της Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στο "SLpress" η εταιρεία "Blackstone Real Estate Partners Europe" ανακοίνωσε την Παρασκευή που μας πέρασε την εξαγορά 5 ξενοχοδείων στα παραπάνω νησιά μας. 

Μια κίνηση δηλωτική της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά και της οικονομικής και εμπορικής εμπιστοσύνης σε αυτές τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επικαιρότητας μέσα στα επόμενα χρόνια, χάρη στις ερευνητικές γεωτρήσεις που θα γίνουν για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσια οικόπεδα, που έχουν οριστεί.

Ένα πράγμα θα προσθέσουμε. Ευχόμαστε τέτοιοι οικονομικοί κολοσσοί να έρθουν να επενδύσουν τουριστικά και στην Χαλκιδική.