Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣΑ: Η ΣΕΠΤΗ ΔΩΡΕΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας της προστάτιδας των μεταλλωρύχων
στο Στρατώνι Χαλκιδικής

Η "Παναγία η Μεταλλωρυχούσα" είναι εδώ και λίγες μέρες το νέο ιερό κειμήλιο που δεσπόζει μεταξύ άλλων μέσα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Στρατωνίου.

Πρόκειται για την εικόνα που δώρισαν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και ειδικότερα το σωματείο εργατοεχνιτών και υπαλλήλων "Αγία Βαρβάρα". Μια κίνηση, αν μη τι άλλο δηλωτική της ευλάβειας, της πίστης αλλά και του στενού δεσμού που έχουν οι εργαζόμενοι με τα Ιερά Πρόσωπα της Ορθοδοξίας μας.

Η Παναγία Μεταλλωρυχούσα 
Αλλωστε και η εικόνα απεικονίζει σε απόλυτο βαθμό ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας των εργαζομένων στα μεταλλεία, αφού δείχνει την Παναγία να στέκεται στην είσοδο της στοάς και να προστατεύει τους εργαζομένους που με σημαντικές δυσκολίες και αρκετούς κινδύνους φέρνουν στο φως τον πλούτο που κρύβει το υπεδαφος σε ορυκτούς πόρους.

Μεγάλη η Χάρη της λοιπόν της Παναγίας της Μεταλλωρυχούσας και να είναι παντοτινή συνοδοιπόρος και προστάτιδα των μεταλλείων και όλων εργαζομένων της μεταλλευτικής μαζί με την μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε να θα γίνει κοινή λιτάνευση της εικόνας της παναγιάς με εκείνη της Αγίας Βαρβάρας στην γιορτή της στις 4 Δεκεμβρίου;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @30 Σεπτεμβρίου 2019 - 4:50 μ.μ.

Δεν γνωρίζουμε. Αν θέλετε επικοινωνήστε με τον επίσκοπο του Στρατωνίου τον πατέρα Ευθύμιο. Είναι ο καταλληλότερος για να σας δώσει μια απάντηση. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία που είχατε μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

Έχει επίσκοπο το Στρατώνι;;; Μπράβο!