Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΗΣ ELDORADO GOLD" (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια νέα διάσταση στο πλαίσιο της ευρείας συζήτησης που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για τις επενδύσεις στην χώρα μας και ειδικότερα για την επένδυση της Eldorado Gold στο κοιτασματολογικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής έβαλε ο Υπουργός Αναπτυξης και Επενδύσεων Αδώνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σε δημοσιογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού "Οne" δήλωσε πως συνιστά απιστία σε βάρος του δημοσίου η άρνηση των προηγούμενων Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη και Σταθάκη να εγκρίνουν τις 3 άδειες ρουτίνας που εκκρεμούσαν για τις Σκουριές μετά και την απόφαση υου Διαιτητικού Σικαστηρίου και τις ενέκρινε πρόσφατα ο κ. Χατζηδάκης μετά και την σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης: «Αν η εταιρεία προσφύγει στα δικαστήρια και ζητήσει αποζημίωση για τα 3  χρόνια καθυστέρησης  και κερδίσει κάποια εκατομμύρια ευρώ, το ποσό αυτό θα το πληρώσουν ο Σταθάκης και ο Σκουρλέτης από την τσέπη τους; 

Για πολιτικούς λόγους αποφάσισαν εις γνώση τους να βλάψουν τον έλληνα φορολογούμενο. Αυτό είναι καραμπινάτη απιστία.Τελεία.

Είπαμε να μην κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο, αλλά να μην νομίζουν ότι είμαστε και ανόητοι. Ο κ Σταθάκης και ο κ. Σκουρλέτης εις γνώσιν τους και για πολιτικούς λόγους έβλαψαν το ελληνικό δημόσιο. Κάποτε στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ευθύνη.»

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο 11' όπως και ολόκληρη την συνέντευξη του διάρκειας 35'.