Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ 2ο ATHENS INVESTMENT FORUM: "ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ"


«Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά των επενδυτών ευκολότερη». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης όσον αφορά το αναπτυξιακό κομμάτι και τις επενδύσεις έχει ήδη ξεκινήσει και με το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή».

Ο κ Γεωργιάδης τόνισε επίσης  ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να σεβαστεί τα χρήματα των επενδυτών και να δημιουργήσει το αναγκαίο περιβάλλον για να γίνουν οι επενδύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι «όλες οι  προτάσεις του ΤΕΕ  λαμβάνονται υπόψη, ορισμένες ήδη νομοθετούνται καθώς περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή» και πρόσθεσε ότι σε προτεραιότητα τίθεται επίσης η υλοποίηση της πρόταση του ΤΕΕ για την δημιουργία Κεντρικού Συστήματος Αδειοδότησης, η οποία θα προωθηθεί άμεσα για νομοθέτηση σε επόμενο στάδιο.

«Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα καινούριο πνεύμα γιατί μας ενδιαφέρει να γίνεται δουλειά. Είμαι πολύ ευτυχής γιατί αυτό το καινούριο πνεύμα αρχίζει να αποδίδει. Δεν είναι στη θεωρία, αλλά αποτελεί πράξη ο διαγωνισμός για το καζίνο όπου ήδη υποβλήθηκαν οι δύο προσφορές την περασμένη εβδομάδα, όπως και η εξαγορά των πέντε ξενοδοχείων του ομίλου Louis από την Blackstone. Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκολλάνε οι επενδύσεις στην Αφάντου και την Κασσιόπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ως προς το ενδεχόμενο της επερχόμενης διεθνούς ύφεσης και του αντίκτυπου που θα έχει στην ελληνική οικονομία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αν και παραδέχθηκε ότι η γενικότερη ανησυχία υφίσταται, υπογράμμισε «ωστόσο εμείς, από την πλευράς μας, στο εσωτερικό, θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα». Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ευκαιρία για την χώρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα σεβαστεί το χρόνο και τα χρήματα των επενδυτών. Θέλουμε να τους πείσουμε ότι θα τους παράσχουμε το αναγκαίο περιβάλλον ώστε να είναι αποδοτικές οι επενδύσεις τους.  Αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και μεταμορφώνουμε την Ελλάδα σε μία φιλική -επιχειρηματικά- χώρα, τότε θα έρθουν και οι επενδυτές να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους. Η δουλειά μας είναι να λύνουμε προβλήματα» υπογράμμισε.

Πηγή ανάρτησης: naftemporiki.gr