Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

"ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ": ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Την περασμένη Κυριακή ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε πρόβαλε την εκπομπή που ετοίμασε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κλιματσίδας για το Στρατώνι Χαλκιδικής και τους ανθρώπους του.

Μια πολύ ωραία εκπομπή, η οποία παρουσίασε μέσα σε μία ώρα την τεράστια παραγωγική και πολιτιστική ιστορία που κουβαλάει ο τόπος και οι κάτοικοι του Στρατωνίου.

Η καρδιά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην ΒΑ Χαλκιδική από αρχαιοτάτων χρόνων συνεχίζει να χτυπάει δυνατά και στις μέρες μας χάρη στο μεράκι και την αγάπη των κατοίκων του. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής του πορείας το Στρατώνι άφησε την σφραγίδα σε παράδοση και πολιτισμό.

Στην  εκπομπή εμφανίζονται φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον καταστροφικό σεισμό του 1932, εικόνες από τις όμορφες γωνιές του γεμάτου ιστορικές μνήμες λαογραφικού μουσείου, ο Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας Αγίας του οικισμού, μαγειρικές νοστιμιές από την τοπική κουζίνα και βεβαίως στιγμιότυπα από τον σπάνια αποικία των ιππόκαμπων που ζουν και αναπτύσσονται στην θάλασσα του Στρατωνίου.

Ξεχωριστή θέση στην εκπομπή καταλαμβάνει το  χορευτικό συγκρότημα του Στρατωνίου με τους παραδοσιακούς χορούς του μπροστά στο λιμάνι και την πλατεία του οικισμού.

Όσοι τυχόν δεν είδατε την εκπομπή αξίζει να αφιερώσετε μια ώρα από την ζωή σας για να την δείτε.