Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ: "Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"


Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά μιλώντας στο  Ρ/Σ “9.84” έδωσε τις δικές του απαντήσεις αναφορικά με τα καυτά ζητήματα της εγχώριας και διεθνής επικαιρότητας, όπως είναι η ΔΕΗ και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Σ’ ότι αφορά την ΔΕΗ ο κ. Φώσκολος τόνισε, πως η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού επί της ουσίας χρεοκόπησε από τις ολέθριες πολιτικές επιλογές  που έγιναν από το 2006 και έπειτα στον τομέα της παραγωγής ρεύματος από τις πανάκριβες ΑΠΕ χωρίς αυτά τα κόστη να μπορούν να εισπραχτούν στην συνέχεια από τους Ελληνες καταναλωτές.

Σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή ο σύμβουλος του ΟΗΕ σε ενεργειακά θέματα υποστήριξε πως είναι μια τεράστια απάτη οικονομικών συμφερόντων, καθώς η κλιματική αλλαγή από μόνη της είναι ένα φυσικό φαινόμενο. 

Επιπλέον, ο κ. Φώσκολος χαρακτήρισε την παρουσία του διοξειδίου του άνθρακος ευλογία, όπως είπε, αφού χάρη στην παρουσία του αυξάνεται το πράσινο και η βλάστηση στον πλανήτη μας.

Όλα όσα δήλωσε ο κ. Φώσκολος μπορείτε να τα ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.