Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ: ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ???


Δεν είναι η πρώτη φορά που στην διοίκηση του γνωστού για τις οικολογικές ευαισθησίες πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη επιβάλει πρόστιμα η Αντιπεριφέρεια Έβρου για διαπιστωμένες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Όπως άλλωστε αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι η 7η φορά από το 2012 που η διοίκηση του κ. Λαμπράκη παραπέμπεται για υποβάθμιση και πιθανή ρύπανση του περιβάλλοντος εξαιτίας της λειτουργίας Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ).

Πέρα από αυτά ως blog θυμόμαστε πως το 2014 η Αντιπεριφέρεια Έβρου είχε επιβάλλει πρόστιμο 57.000 ευρώ επειδή φορτηγό του δήμου Αλεξανδρούπολης βρέθηκε να παίρνει χαλίκια από παράνομο λατομείο στην περιοχή Άβαντα, χωρίς να υπάρχει καμία άδεια!!!

Κατά τ’ άλλα  τον κ. Λαμπάκη τον ενοχλούσαν πάντα οι αδειοδοτημένες και νόμιμες εξορυκτικές δραστηριότητες στην ΒΑ Χαλκιδική, επειδή ανησυχεί για τις επιπτώσεις τους προς το περιβάλλον.

Οξύμωρη κατάσταση αλλά συνηθισμένη πια, αφού στην Χαλκιδική έχουμε σε καθημερινή βάση την επιθεωρησιακή δράση των δήθεν ανησυχούντων antigold για το περιβάλλον, οι οποίοι δεν εδέησαν ούτε μια φορά να πάρουν ένα φτυάρι και ένα καρότσι και να πάνε να βοηθήσουν τους κατοίκους της Ολυμπιάδας στις ζημιές που υπέστησαν από την σφοδρή νεροποντή και την υπερχείλιση του ρέματος Μπασδέκη.

Μόνο κριτική άσκησαν και στην συνήθη εκτός πραγματικότητας ρητορική κατέφυγαν, για τον επιδιωκόμενο διχασμό της κοινωνίας.  Αυτό άλλωστε συμβαίνει με τους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας.  Είναι πολύ ακριβοί στην θεωρία και εξαιρετικά πτωχοί στις πράξεις για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και αν είσαι και πάπάς με την άράδα σου θα πάς.