Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


Είναι δεδομένη πλέον η σημασία της εξορυκτικής και πετροχημικής βιομηχανίας στην καθημερινή ζωή μας, αν αναλογιστεί κανείς για ποια ακριβώς προϊόντα γίνεται χαμός τις τελευταίες μέρες στα super market και στα φαρμακεία.

Όλοι μας έχουμε επιδοθεί στο κυνήγι της εύρεσης και αγοράς αντισηπτικών, καθαρού οινοπνεύματος, σαπουνιών, φαρμάκων για την καθημερινή μας υγιεινή αλλά και την απολύμανση χώρων και επιφανειών.

Αλήθεια, πόσοι από εμάς θυμόμαστε εκείνη την στιγμή ότι ψάχνουμε παράγωγα υδρογονανθράκων που μετατρέπονται αγαθά πρώτης ανάγκης χάρη στην εξορυκτική και πετροχημική βιομηχανία;

΄Μάλλον όχι... Και όμως θα πρέπει να έχουμε κι αυτό κατά νου από εδώ και στο εξής, καθώς είναι εμφανές πλέον πως χωρίς αυτά τα αγαθά οι πανδημίες θα έβρισκαν ακόμη ένα παράθυρο ανοιχτό πέραν όλων των άλλων για να καταστούν ο σύγχρονος εφιάλτης στην καθημερινότητα μας.

Όλα τα παραπάνω ας τα αναλογιστούν ανεδαφικές και ουτοπικές φωνές της δήθεν περιβαλλοντικής συνείδησης, από όπου κι αν αυτές προέρχονται, και που κι αυτές εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και στέκονται απέναντι στο κοινό καλό και ζητούν μετ' επιτάσεως την οριστική και αμετάκλητη διακοπή κάθε πιθανής εξόρυξης υδρογονανθράκων από τα πλούσια κοιτάσματα που υπάρχουν εντός της ελληνικής επικράτειας και τα οποία ερευνώνται από μεγάλες εγχώριες και ξένες εταιρείες.

Με αφορμή αυτή την πανδημία να μην ξεχνούμε ακόμη ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο Ελλαδικός χώρος χάρη στην πολυμεταλλικότητα του υπεδάφους του, όπως αυτήν που έχουμε και στην ΒΑ Χαλκιδική και στα Μεταλλεία Κασσάνδρας,

Μια πολυμεταλλικότητα που χαρίζει αφθονία ορυκτών πόρων όπως ο χρυσός, ο άργυρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο μόλυβδος που είναι τόσο πολύτιμα για την καθημερινότητα μας, καθώς όλα χρησιμοποιούνται στην ιατρική επιστήμη χάρη στις ποικίλες ιδιότητές τους.

Επιτέλους, να σταματήσουμε να πυροβολούμε τα πόδια μας!