Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ" ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Τα μέτρα που εφαρμόζει στις εγκαταστάσεις για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, παραθέτει αναλυτικά η διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» σε επιστολή που έφτασε σήμερα τον Δήμο Αριστοτέλη, μετά από προηγούμενο έγγραφο αίτημα του Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου, που ήδη είχε σταλεί την περασμένη Παρασκευή.

Σε υλοποίηση δε της πρότασης του Δημάρχου Αριστοτέλη που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη διάρκεια της χθεσινής δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος θα προωθήσει το απαντητικό έγγραφο της επενδύτριας εταιρείας, στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ, προκειμένου να εκφράσουν αρμοδίως γνώμη για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των μέτρων και να αποφασίσουν αν συντρέχει λόγος επέκτασης των μέτρων, ή προσωρινής αναστολής μέρους,ή του συνόλου της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, για όσο διαρκεί η απειλή του κορωνοϊού.

Ο κ. Βαλιάνος ενημέρωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο για τις σχετικές ενέργειές, στη διάρκεια της σχετικής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Ανέφερε, ότι ήδη έχει αποστείλει την υπ΄αριθ. πρωτ. 5491/20-03-2020 επιστολή προς την Διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με θέμα: «Ενέργειες ανάσχεσης διασποράς του κορωνοϊού»

Σε αυτήν ζητά να λάβει γνώση για την πρόθεση της εταιρείας σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας και θέτει ερωτήματα για την επαρκή λήψη προληπτικών μέτρων, υπό το πρίσμα μάλιστα του μεγάλου αριθμού απασχολουμένων στην εταιρεία.

Ακολούθως εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία πρόταση του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου: 

«Ο Δήμος Αριστοτέλη να θέσει άμεσα (αν είναι δυνατόν εντός 24ώρου) υπόψη του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας την ενημέρωση που θα λάβει από την εταιρεία για τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζει.

Σε περίπτωση που τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται δεν κριθούν επαρκή και κατάλληλα τότε να ζητήσει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας είτε να επιβάλλουν τα κατάλληλα μέτρα είτε να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής λειτουργίας μέρους ή του συνόλου των εργασιών της εταιρείας , με σαφή πρόβλεψη για την συνέχιση λειτουργίας των εγκαταστάσεων που αφορούν την περιβαλλοντική προστασία».

Επισυνάπτεται η απαντητική προ τον κ. Δήμαρχο επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» κ. Δημήτρη Δημητριάδη, με τα παρατιθέμενα μέτρα για τον κορωνοϊό. 




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν κι αυτοί που κάνουν βουντού για να κλείσει το μεταλλείο από τον κορωναιο.Αυτα τα μυαλά είναι πιο επικίνδυνα και από τον ιο και δεν τα αλλάζει καμία καραντίνα.
Δεν βρίζω.Παρακαλώ να περάσει