Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ELDORADO GOLD: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΛΑΜΑΚ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ


Οι 600 και πλέον εργαζόμενοι του μεταλλείου χρυσού Λαμάκ (Lamaque) της Eldorado Gold στο Κεμπέκ του Καναδά επέστρεψαν στις 15 Απριλίου και πάλι στις εργασίες τους, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση της η Καναδική εταιρεία, μετά από το πράσινο φως που έλαβε από την τοπική κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί η αναστολή εργασιών στο εν λόγω μεταλλείο χρυσού από τις 23 Μαρτίου που είχε αποφασίσει η εταιρεία σε απόλυτη ευθυγράμμιση και συμμόρφωση με τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης που εξέδωσε η πολιτειακή κυβέρνηση του Κεμπέκ λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold George Burns σε σχετική δήλωση του υπογράμμισε την βασική εταιρική προτεραιότητα, που δεν είναι άλλη από την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

“We are pleased to resume operations at Lamaque.  Keeping our people safe is our priority each and every day. With the safety measures we have put in place at all our sites, we are confident that we can adapt our business and continue to create long term value for our stakeholders.”

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη η επανέναρξη των εργασιών, μετά από 22 μέρες, που καταδεικνύει το πόσο αυστηρή είναι η τήρηση των υγειονομικών μέτρων ασπίδας και ασφάλειας όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στις εργοταξιακές εγκαταστάσεις της Eldorado Gold, ανά την υφήλιο, απέναντι στην πανδημία covid 19.

Παράλληλα, γίνεται και εμφανής η άμεση προσαρμογή και ταύτιση της εταιρείας με την κείμενη νομοθεσία ή με τις αποφάσεις διαχείρισης εκτάκτων αναγκών των κυβερνήσεων των χωρών όπου δραστηριοποιείται.