Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

WOOD MACKENZIE: "ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΑΙTOΎΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 1 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑ"

Το ιλιγγιώδες ποσό του 1 τρις δολαρίων απαιτείται να επενδυθεί μέσα στα επόμενα 15 χρόνια στην εξόρυξη βασικών μετάλλων, όπως ο χαλκός, το νικέλιο, το λίθιο, το αλουμίνιο και το κοβάλτιο, για να καταστεί εφικτή η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε έκθεση της, η παγκοσμίου φήμης εταιρεία συμβούλων σε ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μεταλλευμάτων "Wood Mackenzie". Μάλιστα όπως τονίζεται σχετικά στην έκθεση, το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από όσα χρήματα έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία 15 χρόνια για τις αυξημένες ανάγκες που έχει διαμορφώσει ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αντιπρόεδρος της "Wood Mackenzie" Julian Keetle σε σχετική τοποθέτηση του τόνισε χωρίς περιστροφές, πως η ενεργειακή μετάβαση αρχίζει και τελειώνει με τα μέταλλα.

Ειδικότερα ο Julian Keetle υπογράμμισε τα εξής: "Εάν θέλετε να δημιουργήσετε, να μεταδώσετε ή να αποθηκεύσετε ενέργεια χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, χρειάζεστε αλουμίνιο, κοβάλτιο, χαλκό, νικέλιο και λίθιο", ενώ επισημαίνει πως η περίφημη πράσινη ατζέντα θα έχει βαθύ αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες εξορύσσουν και εξευγενίζουν μέταλλα, με τις δραστηριότητες χαμηλότερου άνθρακα να αυξάνουν την προτεραιότητα.

Βλέπουμε λοιπόν την σπουδαιότητα που προσδίδουν στο εξωτερικό για την αξιοποίηση των ορυκτών πόρων ενόψει την επίτευξης της μείωσης ρύπων διοξειδίου του άνθρακα. 

Άραγε θα συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή αυτή την τεράστια σημασία στο σύνολο του, το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό της χώρας μας, έτσι ώστε να επισπεύσει όσες ενέργειες απαιτούνται προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης τους, γεγονός με πολλαπλά οφέλη για οικονομία και κοινωνία;

Πηγή ανάρτησης: mining.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που μας κυβερνούν ενημερώνονται για αυτές τις εξελίξεις;έχουν ιδέα;ή μαθαίνουν παπαγαλία ένα κατάστιχο και.... προχωράμε;και που πάμε;