Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ): "ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ - ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

Τούτες τις μέρες του Νοεμβρίου το μυαλό τον κατοίκων της Ολυμπιάδας ταξιδεύει στο πέρσι τέτοιο καιρό...

Όχι για να ξεφύγουν από την καραντίνα και τον κορωνοιό, αλλά για να κάνουν αρκετοί ξανά τον Σταυρό τους, για το πως κατάφεραν αφενός να βγουν ζωντανοί μέσα από τις λάσπες που κατέβασε σε δυο δόσεις (21 και 25/11) στον οικισμό η καταστροφική σε ένταση και διάρκεια νεροποντή και αφετέρου τον κόπο που έχουν ρίξει για να ξαναστήσουν το βιό τους.

Το πλέον ψυχοφθόρο και σ' αυτήν την περίπτωση είναι η διαρκής αγωνία των κατοίκων της Ολυμπιάδας, που αντί να ξεφουσκώνει, δυστυχώς αυξάνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, αφού ένα χρόνο μετά δεν έχουν μπεί σε τροχιά εκκίνησης τα αναγκαία έργα, που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της.

Αυτό είναι που υπενθυμίζει αλλά και υπογραμμίζει ταυτόχρονα μεταξύ άλλων σοβαρών ζητημάτων και σε σχετική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο facebook, ο πρόεδρος της κοινότητας της Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης αναφέροντας τα εξής:

"Το πιο μεγάλο άγχος όμως που βιώνει ο κόσμος της Ολυμπιάδας, είναι το άγχος μιας επόμενης πλημμύρας. Η αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, να βρέχει και να μη κλείνεις μάτι. Κανείς πλέον στο χωριό δεν κοιμάται ήσυχος.

Ζούμε δυστυχώς με τον φόβο. Στατιστικά αυτό γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, Παρ όλα αυτά κανείς δεν ξέρει το πότε θα γίνει το ραντεβού με την επόμενη πλημμύρα, απλά ξέρουμε ότι θα γίνει. Ποιος μπορεί να ζεί λοιπόν με αυτό τον φόβο.???!!!!!"

Επιπλέον, ο κ. Πετράκης κάνει έκκληση προς όλους τους φορείς να συντονιστούν μέσα από ένα διαδικτυακό τραπέζι που θα διοργανωθεί με την συμμετοχή όλων όσων εμπλέκονται στα έργα που απαιτούνται και στο ξεμπλοκάρισμα που απαιτείται εξαιτίας της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας.

Η δημοσίευση του προέδρου του οικισμού κλείνει με μια φράση, που είναι δηλωτική του κατ' επείγοντος ρυθμού που πρέπει να υπάρξει κατά την άποψη του και που συμπίπτει πρέπει να πούμε με ολόκληρη την κοινωνία της Ολυμπιάδας: 

"Εδώ και τώρα λύση !!!"

Ολόκληρη την δημοσίευση ψυχής του κ. Πετράκη μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.