Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Πρότυπο αθλητή δεν μπορούσες να τον πείς και να τον χαρακτηρίσεις. Ήταν όμως μια τεράστια ποδοσφαιρική ιδιοφυία που έδωσε χαρά και συγκινήσεις σε εκατομμύρια ανθρώπους και αυτό δεν γίνεται να μην του το αναγνωρίσει κανείς... Τώρα μάλιστα που αλλάζει... ομάδα και... γειτονιά.

Αλήθεια τώρα, πόσοι από εμάς δεν αλλάξαμε ονοματεπώνυμο και ιδιότητα, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, σαν παιδιά, σαν έφηβοι, σαν άντρες έχοντας την μπάλα στα πόδια και επιχειρώντας να μιμηθούμε τις επελάσεις του; Πράγμα αδύνατο στον πραγματικό κόσμο, παρά μόνο στον φανταστικό.

Κι όμως... Έστω και για λίγο άγγιζες τον μύθο του. Άλλωστε, σου το επέτρεπε η απλότητα που διέθετε ως γήινο ον, παρά τις εξωπραγματικές επαφές του με την μπάλα, που και εκείνη τον λάτρεψε, καθώς ούσα ερωτευμένη μαζί του, του επέτρεπε να την κάνει ό, τι εκείνος έκρινε ποδοσφαιρικά πρέπον, ανάλογα με τον αντίπαλο και την περίσταση.

Μια συνουσία μυστική ανάμεσα τους, που γέννησε άπειρα θεαματικά στιγμιότυπα για όλους εμάς που ήμασταν στοχοπροσηλωμένοι αυστηρά επάνω στα πόδια του και αναμέναμε την νέα του έμπνευση σε κάθε παράσταση που έδινε ο Ντιέγκο παρέχοντας σε εμάς τροφή για σκέψεις, όνειρα και αναμνήσεις εκπληκτικών στιγμών.

 Καλό Παράδεισο Ντιέγκο Μαραντόνα!

Είναι βέβαιο, πως ο Ύψιστος θα γνωρίζει ήδη, πως η "νέα άφιξη" μερίμνησε για να ταξιδέψουμε πάμπολες φορές με εισιτήριο aller -retour στον ποδοσφαιρικό παράδεισο, που οικοδόμησε επί γης.

Ad10s Diego Armando Maradona...