Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ

Όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, η 4η Δεκεμβρίου θα παραμένει πάντοτε δοξαστική εξαιτίας της μεγάλης μαρτυρικής χάρις που κουβαλάει η Αγία Βαρβάρα.

Είναι πολύ ξεχωριστή η μέρα που ξημερώνει για τους κατοίκους των Μαντεμοχωρίων της ΒΑ Χαλκιδικής και ειδικότερα τους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Είναι η γιορτή της Προστάτιδας τους. Της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας και του Πυροβολικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας.

Οι διαμορφωθείσες υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του καθιερωμένου εορτασμού της Αγίας των Μεταλλωρύχων και Προστάτιδας του Στρατωνίου με επίκεντρο την ομώνυμη εκκλησία του οικισμού, με την παρουσία πλήθους πιστών και ευσεβών για τις λατρευτικές εκδηλώσεις, όπως συνέβαινε εθιμικά όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά. έχει κανένα νόημα να επαναλαμβάνουμε το πόσο ψυχοφθόρα και παράξενη είναι η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε; Δεν είναι αρκετή η δίνη του επιταχυντή που ονομάζεται είτε φόβος, είτε μελαγχολία, είτε απόγνωση. Το φορτίο του καθενός από εμάς είναι αρκετό. Ας σκεφτούμε όμως λίγο θετικά, όλοι μαζί.

Ήδη σε παρά πολύ κόσμο λείπουν αγαπημένα πρόσωπα, που έφυγαν από την ζωή, λόγω covid – 19. Καλό Παράδεισο να έχουν και κουράγιο σε όσους άφησαν πίσω τους.

Επιπλέον, ευχόμαστε η Αγία Βαρβάρα να έχει γερό όλο τον κόσμο της μεγάλης μεταλλευτικής οικογένειας της Χαλκιδικής και όλους όσους προστρέχουν στην βοήθεια της.

Και του Χρόνου με Υγεία και Πίστη και με την ευχή να ξεπεραστούν συν Θεώ, όλα όσα ταλανίζουν την ανθρωπότητα και βεβαίως τον τόπο μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG: Η πολύ ωραία φωτογραφία της ανάρτησης μας είναι από την σελίδα "Αγία Βαρβάρα Στρατώνι." Ένα μεγάλο μπράβο στους δημιουργούς τους και ευχές για Χρόνια Πολλά με Υγεία και Πίστη!