Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

H "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ?

5.353 λέξεις (!!!....) αποτελούν το κείμενο της νέας επερώτησης για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην ΒΑ Χαλκιδική, που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την επερώτηση, πρέπει να πούμε πως για όποιον έχει χρόνο και υπομονή να την διαβάσει θα αντιληφθεί πως πρόκειται για μια λεπτομερή έκθεση ιδεών που συμπεριλαμβάνει όλες τις γνωστές και άγνωστές θέσεις και ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το επενδυτικό έργο της Ελληνικός Χρυσός στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Το μόνο νέο στοιχείο στο κείμενο της επερώτησης, κατά την γνώμη μας, είναι η… αγωνία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εικόνα που διαμορφώνουν στο εξωτερικό οι υποψήφιοι επενδυτές για το επενδυτικό κλίμα που επικρατεί στην χώρα μας. Σ΄αυτό το σημείο τα όποια σχόλια περιττεύουν.

Από εκεί και πέρα και αν διαβάσει κανείς την λίστα με τα ονόματα των 57 βουλευτών που συνυπογράφουν την επερώτηση βλέπει και ονόματα βουλευτών που συμμετέχουν παράλληλα και στην «Ομάδα των 53», που πυκνά συχνά ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής κυβέρνησης από την περίοδο της κυβερνητικής θητείας της.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την παράμετρο σε συνδυασμό με τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εύλογα αναρωτιέται κανείς, αν σε τέτοιους καιρούς αυτό το είδος των επερωτήσεων με αιχμή του δόρατος τις ιδεολογικές εμμονές απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις και δη σε εκείνες του εξορυκτικού τομέα, λειτουργούν εν είδος μασάζ για την συσπείρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση έχει αρκετές φορές κλυδωνιστεί από εσωκομματικές έριδες και τριβές για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν τον καιρό που το κόμμα κυβερνούσε την χώρα.

Γενικότερα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο με αυτές τις κοινοβουλευτικές «ασκήσεις» o ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να ξαναβρεί τον χαμένο τους βηματισμό και συνοχή. Εντάξει με την δικές τους ανάγκες. Με την ευρύτερη πολιτική στάση τους απέναντι στον Ελληνικό λαό, τι γίνεται; Εκτός από αφηγήματα, τεχνάσματα και πυροτεχνήματα επικοινωνιακού τύπου, υπάρχει διάθεση για να βρεθούν λύσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας;

Το καθαρό μυαλό που πρέπει να έχουν, καθώς δεν αγωνιούν για τον επιούσιο, γιατί δεν τους επιτρέπει να δουν πως η ελληνική κοινωνία έχει πλέον τελείως διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες από εκείνες που προβάλλουν;

Ο Ελληνικός λαός λαχταράει να ακούσει προτάσεις λύσεων και όχι συνθήματα και κορώνες, που αποπροσανατολίζουν από τα μείζονα και σοβαρά που δεν είναι άλλα από τα ζητήματα της καθημερινότητας, που μετά τα μνημόνια, ήρθε ο κορωνοιός και έγιναν βουνό.

Εν τέλει, δεν συνιστά και υποτίμηση της νοημοσύνης του, να ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της επένδυσης, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να τορπιλίζει την ομαλή εξέλιξη του επενδυτικού έργου και κατ’ επέκταση όλα αυτά για τα οποία δήθεν κόπτεται τώρα;

Ή πιστεύουν ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει την σκληρή πολεμική που άσκησαν λες και για την διακοπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας που έχει διάρκεια ζωής 25 αιώνων στην ΒΑ Χαλκιδική υπήρχε κάποια ιδεολογική γραφή ή ξεχασμένος νόμος από το απώτατο παρελθόν που τους είχε δοθεί εν είδος όρκου, που όριζε πως έπρεπε να λήξει επί της δικής τους διακυβέρνησης;

Είναι δυνατόν όλα τα παραπάνω να διαφεύγουν της πολιτικής προσοχής του ΣΥΡΙΖΑ;

Εκτός και αν μόνο έχει σημασία η δική τους εσωκομματική συνοχή στον βωμό του διχασμού όλων των υπολοίπων κοινών θνητών.

Φαντάζει απίστευτο. Φευ, αν είναι όμως αληθινό.

 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαγικός και γεμάτος συμβολισμούς ο αριθμός "53" για τον συριζα.