Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΧΡ. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ: “ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2022 – ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ”

Η επανεκκίνηση της επένδυσης χαλκού – χρυσού της Eldorado Gold στην ΒΑ Χαλκιδική έχει μπει πλέον σε χρονοδιάγραμμα, καθώς όπως επισήμανε από το βήμα του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Δ/ντης Ελλάδος της Eldorado Gold κ. Χρήστος Μπαλάσκας, στόχος είναι στις αρχές του 2022 να αρχίσουν οι εργασίες στις Σκουριές

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μπαλάσκας εκδηλώνεται ένα τεράστιο ενδιαφέρον από επενδυτές και τραπεζικά ιδρύματα που επιθυμούν να συνεργαστούν ως στρατηγικοί συμπαίκτες με την εταιρεία για την ολοκλήρωση της επενδυτικής φάσης του  έργου των Σκουριών έτσι ώστε το 2024 να εισέλθει σε φάση παραγωγής. 

Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Δ/ντης Ελλάδος της Eldorado Gold στάθηκε εκτενώς στην αλλαγή του επενδυτικού κλίματος που επικρατεί στην χώρα μας χάρη στις ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικότερα των εμπλεκόμενων υπουργείων ειδικότερα για τις μεγάλες επενδύσεις που απαιτούν σταθερό νομικό και οικονομικό πλαίσιο σημειώνοντας πως «είμαστε το καλύτερο παράδειγμα αναθέρμανσης άμεσης ξένης επένδυσης στην Ελλάδα».

Ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που υπήρξαν τόσο απ’ την ίδια την εταιρεία όσο και απ’ την κυβέρνηση προκειμένου να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να επιτευχθεί η νέα αμοιβαία επωφελής, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία. «Μια διαδικασία που την αρχή ως το τέλος την επίβλεψή της την είχε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», όπως τόνισε.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Eldorado Gold υπενθύμισε προς πάσα κατεύθυνση, πως η επένδυση στο μεταλλευτικό πεδίο της Χαλκιδικής είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα φθάνοντας σε βάθος 25ετίας τα 2 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το 1 δισ. δολάρια σε βάθος μόλις 3,5 ετών δημιουργώντας 1.400 νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας σημαντικά και στην τοπική οικονομία.

Την τοποθέτηση του κ. Μπαλάσκα, που έγινε σε δυο φάσεις μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο βίντεο που ακολουθεί και πιο συγκεκριμένα στο 11:47 και στο 55:53.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προχωρήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε και κάντε προσλήψεις.
Υπάρχουν οικογένειες που έχουν τρομερές δυσκολίες και έχουν απελπιστεί με τα 500 ευρώ το μήνα.Που να τα κολλήσουν 500 ευρώ;Τι να πρωτοπληρώσουν;
Η κατάσταση είναι τραγική.

Ανώνυμος είπε...

Ναι στις προσλήψεις.Όχι στις αδικίες του χτες.
Οχι 3 και 4 άτομα στο μεταλλείο από την ίδια οικογένεια.