Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Το περσινό Πάσχα ήταν πρωτόγνωρο. Ήταν βουβό και μάλλον ξένο ως προς την ουσία και τα βαθύτερα νοήματα που πηγάζουν από την Σύναξη και τη Συνάθροιση του κόσμου εντός των χώρων τέλεσης της Ορθoδόξου Πίστεως και Λατρείας.

Το φετινή εμπειρία είναι διαφορετική. Πάρα τα μέτρα που υφίστανται προσφέρει μια μεγάλη ακτίνα φωτεινής προοπτικής. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Σταύρωση, τον Επιτάφιο Θρήνο και εν τέλει με την Ανάσταση του Θεανθρώπου απέναντι σε κάθε μορφής σκότους.

Είναι αλήθεια πως μέσα από τις αντιξοότητες και τις σκληρές δοκιμασίες που μας έφερε ο covid -19 όσοι άντεξαν, έκαναν "αντισώματα" και αυτό συνιστά μια σπουδαία πνευματική άσκηση, καθώς η ταπείνωση, η υπομονή και ο πόνος ο άμεσος ή ο έμμεσος έγιναν βίωμα προσωπικής λύτρωσης στους περισσότερους.

Τώρα υπάρχει ένας ακόμη λόγος που η θυσία του Θεανθρώπου πρέπει να μας παραδειγματίσει και να μας κάνει επιτέλους πιο ατόφιους στα συναισθήματα αγάπης και σεβασμού, που οφείλουμε να τρέφουμε προς τον πλησίον.

Έρχεται το Πάσχα! Έρχεται η Λαμπρή! Ευχή και Προσευχή μας να φωτίσει το πέρασμα προς την επάνοδο της ζωής και της ελευθερίας που αφήσαμε πίσω μας. Υγεία σε όλο τον κόσμο με νου και ασφάλεια, αφού έρχονται νέες μάχες και νέες προκλήσεις που οφείλουμε ενωμένοι ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε.