Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: “Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Την διαχρονική στήριξη και ασπίδα που προσφέρει η βιομηχανία και ειδικά ο μεταλλευτικός κλάδος στην ανεμοδαρμένη ελληνική οικονομία και πολύ περισσότερο μέσα στα δύσκολα χρόνια της πανδημία τόνισε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός κ. Δημήτρης Δημητριάδης μιλώντας από το βήμα του 8ου Συνεδρίου του ΣΕΒΕ.

Όπως επισήμανε ο κ. Δημητριάδης αυτή η στήριξη μεταφράστηκε σε ενίσχυση του εξαγωγικού προφίλ της χώρας και προσφορά καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ενώ υπογράμμισε πως η "Ελληνικός Χρυσός" είναι μια καθαρά εξαγωγική εταιρεία με εξαγωγές ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να φτάσουν το 1 δις δολάρια σε εξαγωγές μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός" επιχείρησε να καταστήσει κοινωνούς, όπως είπε χαρακτηριστικά, τους σύνεδρους στα ζητήματα της υπεύθυνης μεταλλείας μέσα στο διευρυμένο πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί πιστά η εταιρεία και πρόσθεσε:΅

«αυτές οι αρχές βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας και πρεσβεύουν την οικονομική και κοινωνική ευημερία με τις τοπικές κοινωνίες, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής μέριμνας και της εταιρικής διακυβέρνησης και ακολουθούνται πιστά από την διοίκηση της εταιρείας μέχρι και την γραμμή παραγωγής».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιωσιμότητας που έχει υιοθετήσει στην εσωτερική λειτουργία της η "Ελληνικός Χρυσός" έτσι ώστε να μετριούνται οι επιδόσεις όλων των εργαζομένων επάνω στην πλατφόρμα των εταιρικών αρχών και αξιών που εφαρμόζει η Eldorado Gold σε όλα τα μεταλλεία που διατηρεί στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Ελληνικός Χρυσός” στάθηκε με έμφαση στα περιβαλλοντικά έργα αποκατάστασης που έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και στα «πράσινα» οφέλη της νέας Επενδυτικής Συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Δημητριάδη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο διάρκειας 9 λεπτών που ακολουθεί.