Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΞΑΦΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ... ΕΥΡΩΠΗ!

Χιονόπτωση είχαμε την Κυριακή που μας πέρασε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το λευκό πέπλο που τύλιξε την δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας της Βορείου Αφρικής σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσε την έκπληξη αλλά και την ευχαρίστηση συνάμα των κατοίκων της.

Αυτό διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τις αναρτήσεις σε αιγυπτιακές ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι εικόνες που δημιούργησε η χιονόπτωση έφερε στο μυαλό αρκετών ανάλογες εικόνες με αυτές που επικρατούν αυτή την εποχή στα ορεινά αρκετών χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Οι πολίτες μοιράστηκαν φωτογραφίες από το χιόνι που κάλυπτε αυτοκίνητα και δρόμους καθώς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους με τη σπάνια σκηνή που ήταν «όπως στην Ευρώπη», σύμφωνα με πολλές δημοσιεύσεις.

Τα λιμάνια Αλεξάνδρειας και Δεχείλα έκλεισαν προσωρινά λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης διακόπηκε η φοίτηση στα σχολεία μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός.

Αρκετοί περιβαλλοντολόγοι και παρατηρητές εξήγησαν τις ακραίες αλλαγές του καιρού σε διαφορετικές εποχές στην Αίγυπτο με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο, υποδηλώνοντας ότι η Αίγυπτος θα δει έναν πολύ κρύο καιρό αυτόν τον χειμώνα.

Τελευταία φορά στην Αίγυπτο είχε χιονίσει στις 15 Δεκεμβρίου του 2013. Εκείνη η χιονόπτωση είχε προκαλέσει κοσμογονία, καθώς ανάλογο καιρικό συμβάν είχε συμβεί πριν από 112 χρόνια (!!!)


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χιόνισε και στο Λος Άντζελες!!
https://www.latimes.com/california/story/2021-12-20/winter-storms-to-sweep-across-california-bringing-mountain-snow-rain-elsewhere
Εξακολουθούν κάποιοι να πιστεύουν ακόμη πως η κλιματική αλλαγή αφορά μόνο την υπερθέρμανση;