Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ' ΟΛΟΥΣ


«Όλες οι μέρες του Θεού είναι» συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Και έτσι είναι. Όμως η 4η Δεκεμβρίου για τα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής ήταν, είναι και θα παραμείνει  μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέρα, καθώς τιμάται και αναγνωρίζεται με δέος, κατάνυξη και ευλάβεια η συμβολή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας κυρίως στην ομαλή καθημερινότητα των εργαζόμενων στα μεταλλεία.

Το άναμμα του καντηλιού μπροστά στο εικόνισμα της Αγίας Βαρβάρας, όπως και η θερμή προσευχή και παράκληση στη χάρη της για υγεία και προστασία από τυχόν κινδύνους που δύναται να εμφανιστούν μέσα στις στοές ενός μεταλλείου είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία για τον μεταλλευτικό κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής, όσο και αν οι αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής που εφαρμόζονται πλέον έχουν αλλάξει προς το πολύ καλύτερο τις συνθήκες εργασίας.

Είναι λογικό και επόμενο αυτό το βιωματικό συναίσθημα να κορυφώνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα με τον εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων το Στρατώνι, όπου βρίσκεται και ο Ιερός Ναός της Προστάτιδας των μεταλλωρύχων.

Ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά με Υγεία σωματική και πνευματική και Πίστη σ' όλους τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής και όχι μόνο. Η χάρη της προστάτιδας Αγία Βαρβάρας να σκεπάζει και να προστατεύει τον κόσμο και βεβαίως τα μεταλλεία μας και τους εργαζόμενους σ' αυτά. Και του χρόνου.