Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ: ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Η KFC Αυστραλίας και η McDonald's Ιαπωνίας αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε φρέσκο ​​κοτόπουλο και τηγανητές πατάτες, αντίστοιχα, αναγκάζοντάς τις να περιορίσουν ορισμένα κανονικά είδη μενού αυτόν τον μήνα.

Και οι δύο εταιρείες αποδίδουν αυτές τις πρωτοφανείς ελλείψεις στην ιστορία της λειτουργίας τους στις σπασμένες, στην κυριολεξία, αλυσίδες εφοδιασμού, οι οποίες πλήττουν κι άλλα εστιατόρια σ' όλο τον κόσμο.

Στην Αυστραλία, η KFC είπε ότι είχε αφαιρέσει προσωρινά ορισμένα είδη από το μενού σε κάποια εστιατόρια της σ’ όλη τη χώρα, καθώς πασχίζει να βρει προμηθευτές για το πιο σημαντικό συστατικό της: το φρέσκο ​​κοτόπουλο. Είπε ότι οι προμηθευτές της επλήγησαν και από ελλείψεις προσωπικού που σχετίζονται με τον Covid-19.

«Συνεργαζόμαστε με τους πολλούς προμηθευτές μας για να μετριάσουν τον αντίκτυπο και να τους παρέχουμε υποστήριξη, αλλά αναμένουμε ότι ορισμένες ελλείψεις προϊόντων θα παραμείνουν και μέσα  στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN Business.

Ωστόσο, την Τρίτη, η αυστραλιανή εταιρεία επεξεργασίας πουλερικών Ingham's, η οποία έχει συνεργασία με τον γίγαντα του γρήγορου φαγητού, δήλωσε ότι «βιώνει σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας προσωπικού, γεγονός που επηρεάζει τους όγκους παραγωγής και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα της».

Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron… και οι ελλείψεις προσωπικού που προκύπτουν, έχουν τώρα επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην αυστραλιανή αλυσίδα εφοδιασμού, τις λειτουργίες, την επιμελητεία και τις πωλήσεις της Ingham's και ορισμένων από τους προμηθευτές και πελάτες της», η εταιρεία σημειώνεται σε ανακοίνωση της .

Η Ingham's αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την Τετάρτη, λέγοντας ότι δεν θα συζητήσει δημοσίως την ατζέντα θεμάτων που αφορά τους πελάτες της.

Τελειώνουν και οι τηγανιτές πατάτες

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, η McDonald's αναγκάστηκε να σταματήσει να πουλά μεσαίες και μεγάλες μερίδες πατάτες τηγανιτές. Η εταιρεία είχε ήδη αναστείλει την πώληση τους για λίγο τον περασμένο μήνα λόγω καθυστερήσεων στις αποστολές προμηθειών πατάτας στη χώρα.

Την περασμένη Παρασκευή, παρέτεινε αυτήν την αναστολή, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να πουλά μόνο μικρές μερίδες πατάτες σε περίπου 2.900 καταστήματα σε όλη τη χώρα μέχρι τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα McDonald's, η έλλειψη πρόκειται να συνεχιστεί αυτόν τον μήνα, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον αντίκτυπο μιας μεγάλης πλημμύρας κοντά στο λιμάνι του Βανκούβερ στον Καναδά, το οποίο δέχεται μεγάλο μέρος των εξαγωγών πατάτας της εταιρείας από τη Βόρεια Αμερική.

Εξαιτίας αυτής της προσωρινής αναστολής της πώλησης μεγαλύτερων μερίδων πατατών, όλοι οι πελάτες που αγοράζουν ένα σετ γεύμα που συνήθως συνοδεύεται από αυτές τις μερίδες θα έχουν έκπτωση 50 γιεν (43 σεντς). Η McDonald's ανέφερε στην ανακοίνωσή της πως κάνει ό, τι είναι δυνατόν για τη "διευθέτηση νέων καναλιών διανομής" , έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια σταθερή προμήθεια πατάτας στο μέλλον.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εισαγωγείς και προμηθευτές... ώστε οι παρελθούσες πωλήσεις πατατών McDonald's να μπορούν να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Πηγή: cnn.com