Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ"

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια νέα χώρα εξέφρασε μιλώντας στο Energia.gr o Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια από τις σπάνιες «επισκέψεις» του στα χωρικά ύδατα της ενέργειας.

Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι η πορεία προς την Ενεργειακή Μετάβαση δεν είναι αυτόματη και πως απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής της οικονομίας στις απαιτήσεις που θέτει η νέα αυτή όδευση της στρατηγικής. Πιστεύει, ακόμη ότι η χώρα διαθέτει πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, που θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της  οικονομίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε ακόμη και στο ζήτημα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων λέγοντας πως οι  περιστάσεις, από οικονομικής και τεχνικής άποψης, δεν είναι ευνοϊκές επί του παρόντος, αλλά άφησε μια χαραμάδα ανοικτή για το μέλλον, εφόσον συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Για τον κ. Γεωργιάδη, η σωστή επιλογή για την Ελλάδα είναι, όμως, η στροφή στην άφθονη και φθηνή, όπως είπε, ηλιακή και αιολική ενέργεια. Εκτίμησε δε πως οι ευρωπαϊκοί πόροι που έχει δεσμεύσει η χώρα για την «πράσινη» ενέργεια και η ιδιωτική μόχλευση από πράσινα ομολογιακά δάνεια είναι μοναδικοί στα χρονικά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Σημείωσε τέλος, ότι οι σχέσεις μας με το Ισραήλ παραμένουν σε εξαιρετικό επίπεδο, παρά τις φήμες περί επαναπροσέγγισης του Τελ Αβίβ με την Άγκυρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που παρεχώρησε στο energia.gr:

1 σχόλια:

Τσιφούτης Τάσος είπε...

Να σταματήσουν άμεσος υην επιδότηση ενέργειας στις ΑΠΕ, για να πέσει η τιμή του ρεύματος, που έχει σήμερα απο 0.17€/kw της ΔΕΗ έως 0.42€/kw σε ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες ενεργειας, να ανοίξουν τα λιγνιτικά εργοστάσια, επίσης να εξορύξουμε το φυσικό αέριο που έχουμε και να πάψει να λέει χαζομάρες ο υπουργός.