Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: 2.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Με την από κοινού ανακοίνωση της ένταξης του έργου κατασκευής του νέου λιμανιού της Αμμουλιανής στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο  Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επιβεβαίωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο την ποιότητα  της συνεργασίας Υπουργείου και Δήμου, για τις παράκτιες υποδομές του Δήμου Αριστοτέλη.

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το σημαντικό έργο, αναβαθμίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Αμμουλιανής, με την δημιουργία επιβατικού λιμένα και καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση του σημερινού λιμανιού και αποτελεί δικαίωση της μεθοδικής προετοιμασίας από πλευράς του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την ωρίμανση των μελετών που υποβλήθηκαν.  



Οι αδειοδοτικές διαδικασίες που ακολουθούν οριοθετούν τη δημοπράτηση του έργου εντός του επόμενου έτους με στόχο την ολοκλήρωση του μέχρι το 2025, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η Αμμουλιανή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και όχι μόνο θεωρητικά», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. 

«Το Υπουργείο, στην πράξη πλέον και με έργα ενισχύει την παρουσία και την παραμονή των νησιωτών στον τόπο τους. Για πρώτη φορά στα χρονικά της πατρίδας μας εισαγάγαμε ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη στήριξη της νησιωτικότητας με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία ήδη εφαρμόζουμε σε όλα τα επίπεδα, ενίσχυσης και διατήρησης των θαλασσίων μεταφορών στα νησιά μας και με έργα ύδρευσης, αφαλάτωσης και ενέργειας. 

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, για να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) πρέπει να έχουν ωριμότητα και ο Δήμος Αριστοτέλη ήταν έτοιμος. Έτσι εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και τη δημιουργία του καταφυγίου σκαφών.»

Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα στηρίξει την ένταξη της Αμμουλιανής στην πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος «GR-eco Islands», που θα έχει σημαντικά οφέλη για το νησί.

«Είναι μια ιστορική μέρα για την Αμμουλιανή», τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος. «Αξίζουν ευχαριστίες, τόσο στον Υπουργό, όσο και στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κουτουλάκη και στη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Αριστοτέλη για την προετοιμασία που έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Η συνεργασία μας το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν σταματά εδώ. 

Ως Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη, είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αριστοτελικής Γης. Η Αμμουλιανή, αποτελεί το “διαμάντι” στο στέμμα των παράκτιων οικισμών του Δήμου μας και είμαι βέβαιος ότι τα σχέδιά μας καθώς θα υλοποιούνται, θα αποτελέσουν τη βάση της σταθερής ανάπτυξης της παράκτιας ζώνης του Δήμου Αριστοτέλη, για πολλά χρόνια, πέρα από τις δικές μας διοικητικές θητείες! 

Αλλάζουμε το μέλλον του τόπου μας, με σκληρή και συχνά αθόρυβη δουλειά, που όμως “ακούγεται” δυνατά κάθε φορά που καταλήγουμε σε νέα αποτελέσματα! Συνεχίζουμε! Κάθε μέρα κι ένα βήμα!»