Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΚΟΥΡΙΩΝ: ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα στην πιο δύσκολη δεκαετία που έζησε η Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση τοποθετήθηκαν οι βάσεις για την αναβίωση μιας σύγχρονης εξορυκτικής δραστηριότητας στην ΒΑ Χαλκιδική. Έναν τόπο πλούσιο σε κοιτάσματα ορυκτών πόρων αλλά και σε μεταλλευτική ιστορία και παράδοση.

Το Μεταλλείο χαλκού – χρυσού των Σκουριών, είναι το εμβληματικό έργο αυτής της πολύ ελπιδοφόρας εξέλιξης, που βάζει την χώρα μας ξανά στον χάρτη των χωρών που παράγουν μέταλλα πρώτης εμπορικής γραμμής, μέταλλα που συμβάλλουν και στην ποθούμενη πράσινη μετάβαση για ένα μέλλον χωρίς ρυπογόνες επιβαρύνσεις στο περιβάλλον.

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται η λογική κατασκευής και λειτουργίας του Μεταλλείου των Σκουριών εκτός από την δυναμική ανάπτυξης που προσφέρει για την εθνική και τοπική οικονομία είναι και άκρως ανταγωνιστικό έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο και αποδοτικό μέσα στην προσεχή 25ετία.

Γι' αυτό το λόγο και σύμφωνα με τα όσα έχει δεσμευτεί η «Ελληνικός Χρυσός» σε δημόσιες τοποθετήσεις της, το μεταλλείο αυτό θα είναι ο ορισμός της «κυψέλης» εφαρμογής τεχνολογιών αιχμής και βέλτιστων περιβαλλοντικών πρακτικών.

Η λειτουργία του θα είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρική και ψηφιοποιημένη ειδικά σχεδιασμένη για να δίνεται η δυνατότητα απομακρυσμένης εξόρυξης (χρήση RMT - Τεχνολογία Απομακρυσμένης Εξόρυξης), δημιουργώντας συνθήκες υψηλού επιπέδου ασφάλειας, αλλά και βέλτιστης παραγωγικότητας.  

Όλα αυτά και πολλά άλλα αναφορικά με το υπερσύγχρονο Μεταλλείο Σκουριών μπορείτε να τα δείτε διεξοδικά μέσα στο βίντεο που ακολουθεί διάρκειας 7 λεπτών, που έδωσε η Ελληνικός Χρυσός στην δημοσιότητα.

1 σχόλια:

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Πως θα είναι το αύριο ;

Οι Μεγαλοπαναγιώτες και οι Μεγαλοπαναγιώτισσες θέλουμε να μάθουμε τι σχεδιάσανε για τον τόπο μας και για εμάς ! ! !

Ζητήσαμε από τον Δήμαρχό μας να κάνει άμεσα τις δέουσες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση ώστε να πραγματοποιηθεί ουσιαστική και σφαιρική ενημέρωση για τις Σκουριές στην Μεγάλη Παναγία.

Αναμένουμε . . .

Το πρόγραμμα ανοικτών ενημερωτικών εκδηλώσεων που σχεδίασε η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ / Hellas Gold SA και η Eldorado Gold Corp είναι εμπαιγμός, τουλάχιστον, για τους Μεγαλοπαναγιώτες και πρέπει να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις προτάσεις του 86% των Μεγαλοπαναγιωτών, για να αρχίσουμε να τους πιστεύουμε ! ! !